Biserica și crematoriul

Citesc comentarii și dezbateri pe tema asta. În vestul decadent au cam început să treacă de 50% din decese terminate la crematoriu. În estul imbecil popa este autoritatea intelectuală fie că e vorba de știință sau de politică. Iar argumentele sînt la nivel de lătrat. Că cică dacă s-a făcut slujbă de înmormîntare pentru X, de ce nu s-ar face slujbă și pentru Y.

Poate ar fi mai simplu să se înțeleagă că dumnezeul șampon al ortodoxilor are niște limitări tehnice. A putut să facă pe Adam din pămînt în cam tot atîta timp cît i-a luat să facă toată fauna, sau cît i-a luat să facă Universul cu toate corpurile care levitează în vid. Acum vine un nenorocit, poate și ateu, care să aibă pretenția că la sfîrșitul vremii dumnezeul, care se odihnește uitîndu-se la oameni cum oamenii se uită la meci, o să petreacă un număr nelimitat de zile ale creației pentru a restaura din resturile crematoriilor pe cei care nu au vrut să plătească loc de veci la preț întreg.

Și dacă nu poate? Adam a fost făcut din pămînt. Și nu orice pămînt. E vorba de pămînt magic din grădina edenului. S-o crezi tu că se poate din terenul din fața blocului tău, unde fac pipi și caca pisicile din vecini! Iar resturile cremate, alea numai pămînt nu sînt.

Rămîne problema ce se fac mărturisitorii care au fost cremați din voie divină. Fanaticii care se buluceau la biserică cînd ar fi trebuit să știe că bisericile din lemn pot să ia foc. Din fericire, ăștia sînt mai puțini de cînd biserica se cacă bani de ajuns de repede pentru a ridica biserici din cărămidă nouă, nu chirpici ca în satele țigănești. Apoi cum rămîne cu bunii creștini, vezi Ucraina, care au ars într-un tanc pentru a aduce voia dumnezeului altor militari? Cei morți în accidente de avion sau barcă evident că nu se pun: dacă dumnezeu vroia ca oamenii să zboare sau să poată înota Oceanul în 2 săptămîni i-ar fi făcut altfel. Poate o broască țestoasă cu aripi de liliac.

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: