Ileana Toma și Constantin al ei

Ileana Toma este o femeie al cărei unic merit este că s-a într-o familie de preot cu patru copii. Ea ia premii de la sovietici, dar este anti-comunistă. Mai tîrziu va face astronomie cu popa Benedict Ghiuş. Și de la pîrțul de observator astronomic din București îl va vedea pe dumnezeul în toată splendoarea. Probabil avea tatuat pe bucă I inimă România căci naționalistă se va face.

Pentru cucoana asta Vlad Țepeș a fost bun nu pentru că îi plăcea să vadă sîngele curgînd în valuri pe stradă ci pentru că:

la fel ca toţi domnitorii noştri, a fost botezat creştineşte.

Din acest motiv v-a produce pe banii statului

„Singurătatea lui Vlad Ţepeş“, roman de capă şi spadă, care a avut un succes mare la public.

binecunoscută scriere, din care probabil citiți cîte puțin înainte de culcare la fel cum copiii primeau în secolul 18 ulei de ricin sau ulei de pește la culcare.

Cucoana sau e senilă sau minte de rupe pentru a fi conformă cu tradiția strămoșească a bisericii lipitoare. Întîi ea declară că:

am mâncat pâinea grea a tuturor scriitorilor din România

Apoi anunță că editurile din România publică numai „nume”. Probabil s-a dus la cei care publică Cartea de Telefoane. Oricum, nimeni nu vroia să îi publice cartea. Cît timp a luat pînă la publicare?

Nu a aşteptat mult, pentru că preotul Toderiţă Rusu de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, văzându-mă supărată, mi-a făcut legătura cu directorul spitalului, prof. dr. Alexandru Bucur.

Și muzeele au pus bani pentru a ajutora așa inițiative de marcă.

Cartea are o mare problemă însă: a fost cenzurată. Lipsesc 50 de pagini de proză sintetizate de autoare așa

Atunci când un băiat dintr-o familie înstărită împlinea 9 ani, tatăl şi cu bunicul lui îl plimbau pe hotar şi la fiecare piatră de hotar sau nuc de hotar îi trăgeau câte o bătaie şi-i spuneau: „Să ţii minte, aici e hotarul neamului tău şi să nu laşi pe nimeni să intre peste el!“

O frază – 50 de pagini. Sau cum zice proverbul dă doamne mintea românului cea de pe urmă!. Restul cărții se poate sintetiza în alte două fraze pe care autoarea refuză să le dezvăluie.

Dacă veți citi articolul, veți afla despre zburătorul unei tanti la menopauză.

Aici este Brâncoveanu al meu. Şi este Brâncoveanu cel mai apropiat de realitate, pentru că eu niciodată nu o să pot să fiu om politic, domnitor sau constructor de biserici, dar am înţeles lucrurile acestea aşa cum le-a făcut el, din dragoste, şi m-am apropiat de el cu iubire.

Și și și?

Constantin Brâncoveanu este tot timpul sfânt, pentru că este un om politic al păcii, continuu sfătuit de duhovnicul său şi de mai-marii Bisericii din vremea aceea. Este un om care ţine o corespondenţă strânsă cu doi patriarhi ai Ierusalimului, Hrisant Nottara şi cu Dositei Nottara, unchiul acestuia

De remarcat pacea îndumnezeită a creștinilor cu mulți săraci morți de foame, boli și război. Nu hipioți sataniști care vor doar să cînte și să fumeze marihuana.

De remarcat și numele Nottara, românesc, nu se știe cum ajuns pe mîna grecilor. Vezi maaarii actori rromâni Nottara. O fi o simplă omofonie. Mai știi?

Iar cei doi patriarhi. Cei doi sînt unchi și nepot, nu pentru că ar fi vorba de nepotisme. Mai probabil erau tată și fiu, ca la orice familie regală. Dar regulamentele impuneau ca șefu bisericii să fie călugăr, adică necăsătorit. Deci, nepotul domnului patriarh, principalul candidat, unic pe liste.

Cel care ia interviul, diac. George ANICULOAIE pentru casa de producție a lu Daniel a lu Ciobotea, recunoaște dificultatea unei femei trecute bine de prima tinerețe, pe cînd musculatura nu mai este așa suplă ca la 30-40 de ani:

V-a fost greu să redaţi în roman bărbăţia lui sfântă

Și femeia recunoaște că i-a fost greu. Poate dacă era sculptoriță.

Anunțuri
Etichetat , , , , ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: