Istoria românilor din Dacia Traiană vine cu majusculă la români. De ce, cînd nu există o regulă ca în engleză ca etniile să fie cu minsculă și națiunile să fie cu majusculă? Pentru că e vorba de o sfîntă nație, un popor ales. Paradoxal, poporul ales este format din indivizi josnici și meschini. Dar împreună, prin puterea cumulată a grupului în contra bunului simț, ei devin cea mai măreață națiune. Devin niște semizei. În contra cărora este nevoie de o Conspirație. Și nu orice fel de conspirație. O conspirație Globală! Una în care individul nu este incapabil să înțeleagă ce trebuie să facă dacă se angajază în străinătate. Nu. Aceasta este o probă prin care străinii explică românului același lucru ca și colegilor din țara de adopție, dar într–un fel magic în care acesta are nevoie să se califice la locul de muncă. Harry Potter de dinainte ca madam Rowlins să se fi gîndit să scrie. Vezi Pavel Coruț, securist de marcă, căruia i se iartă toate păcatele pentru că a putut să manifeste cum majoritatea «centrelor energetice» din lume sînt în România. Conform cu Pavel Coruț, Nicolae Ceaușescu ar fi vrut să trăiască mereu, de aia își pregătea primul născut să îl succeadă. Și dacă aveți nevoie de probe, acestea se află chiar în fața ochilor voștri! Ceaușescu a trebuit să fie împușcat, altfel ar fi trăit pînă la a doua venire a lui Isus C/Hristos, care se va întîmpla mîine spune popa.
Lucrarea lui A. De. Xenopol este clasificată drept istorie. La fel cum și filmul Mircea al lui Sergiu Nicolaescu este catalogat drept film istoric. El se ocupă de «istoria din cele mai vechi timpuri». Probabil este vorba de zilele în care oamenii vînau dinozauri, căci popa mi–a zis că e o minciună că pămîntul ar fi mai vechi de 6.000 de ani. Bine, e ceva în neregulă că în Biblie nu au fost remarcate niște animale asa mari ca dinozaurii, dar necunoscute sînt căile de senilizare ale domnului!
Să citiți articolul despre viața lui A. De. Xenopol ca să aflați cariera strălucită a acestui om. Cum jongla el cu o revistă, două catedre universitare, academie, politichie, sociologie, economie și alte alea. Ca să aflați acum că el a făcut studii aprofundate și îndelungate în arhive și biblioteci din toată lumea!
Astfel el va explica și unitatea românilor de pe toate teritoriile, chiar și cele colonizate. Și asta este într–adevăr ceva remarcabil. Față de scamatorii obișnuiți, acesta reușește să scoată rinocerul din pălărie fără probleme, igorînd prin mila Hristosului tona animalului extras. Probabil respirația Kundalini l–a ajutat mult.
Opereta este deosebită și prin structură. Este apreciată ca fiind o lucrare importantă și argumentul adus este că are peste 4.000 de pagini. Interesant. Nu se specifică suprafața paginii. Cu cît mai mare, cu atît mai bine. Inițial au fost 6 volume. Dar republicarea le umflă la 14! Ceea ce e și mai mișto, este că lucrarea asta de căcat are același titlu cu o altă lucrare publicată în franceză. Nu are cum să fie aceiași lucrare, pentru că cea franceză are doar o mie de pagini.
În paralel, această personalitate academică, membru de academii și comiții, pluridisciplinară și multilateral dezvoltată produce și un volum intitulat Studii economice. Sau Românii și Austro–Ungaria, publicat confortabil la Iași în 1914. A dracu’ coinciență!
Și să nu uit. Rinocerul scos din pălăria xenopoliană este unul gras, foarte gras. Deși conceptul de națiune este inventat în jurul Revoluției de la 1848, Xenopol anunță apariția românilor de pe vremea împăratului Traian. Și așa a rămas de atunci. Traian fiind un zeu venerat și un nume comun dat copiilor în România, uitîndu–se că a fost un despot rău și nu prea remarcabil dincolo de cucerirea Daciei între ceilalți împărați romani.
„Să citiți articolul despre viața lui A. De. Xenopol ca să aflați cariera strălucită a acestui om.”
Nu e niciun articol…
Mulțumesc. Nu știu de unde s-a strecurat și un ‘/xenopol.com’ în link.