Ludwig Wittgenstein vs Nicolae Paulescu

Nicolae Paulescu a fost unul din puținii români care a fost în stare să termine rezidențiatul la Paris. Majoritatea nu au obținut nici măcar o diplomă și rămîn în anale cu a urmat cursurile. Pentru asta Nicolae Paulescu a avut și resursele să stea acolo. Poate dacă popimea ortodoxă ar fi fost mai puțin lacomă și mai puțin imbecilă ar fi fost mai mulți. Dar românii au preferat să dea burse pentru teologie, decît pentru știință. Paulescu a avut de ales să devină un medic între mulți în Franța. Sau să devină un semizeu în România. Și a făcut alegerea bună. Profesorat. Catedre. Autoritate. Poza pe pian. Statui comemorative și plăci.

Ludwig Wittgenstein era cetățean austriac. Adică german după asimilarea Austriei. Dacă se întorcea ar fi fost sinucidere. Pentru că niște ideologi ca Nicolae Paulescu explicaseră că evreii trebuie uciși. În aceste condiții a acceptat să fie făcut profesor la Oxford și să poată rămîne în Marea Britanie, deși era cetățean al unei țări inamice.

Ludwig Wittgenstein este apreciat drept cel mai important filosof al secolului 20. Paulescu este un gunoi care nu a fost în stare decît de niște tratate bolnave. Dar au și românii cercetători de marcă.

Să nu uit. Un an mai tîrziu de Coanda-1910, Ludwig Wittgenstein patentează un design propriu de motor de avion. Henri Coandă nu a mai avut realizări la viața lui. Doar a tocat modelul acela din 1910 pînă a funcționat. Cu alte cuvinte un evreu din ăia de se vor să conducă lumea a făcut muci doi dintre cei mai mari români.

Etichetat ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: