Alexandru Mironov

Pentru a vă descurca în lume este nevoie de niște filtre. Cam ca alea de Photoshop. Doar că astea sînt intelectuale. Nu orice căcat trebuie stocat drept aforism. Și pentru asta trebuie să dezvoltați o gîndire analitică.

Gîndirea analitică se poate dezvolta în principal prin efort propriu. Sînt și niște cărți pe tema asta, dar cine vă spune că nu sînt doar alte gunoaie? Deci trebuie gîndire analitică pînă și pentru a citi o carte care să îți educe gîndirea analitică.

Gîndirea analitică este acel ceva pe care nu ți–l dă școala. Dacă presupui ca mai toți ăștia că o ai în tine, că te–ai născut cu ea, că tătuțu și mămuca ți–au dat–o cu cartofi pisați sau, mai rău, că ei ar fi avut–o cumva transmisă pe cale sangvină ca vampirismul sau capacitățile vrăjitoarelor, ei bine, te ASIGUR că nu ai nici cea mai vagă urmă. Ba chiar din contră, că te afuzi mai rău în realitatea care ți–a fost dată de acasă.

Îmi amintesc de o băbătie proastă: Alexandru Mironov. Mongoloidul ăla cu frunte îngustă avea ca singură calitate credința religioasă în icoana lui Ion Iliescu. Emisiuni radio, TV, reviste, ba chiar și ministerul tineretului niște ani buni. Cică a făcut matematica. Matematica „aia bună”, de pe vremea lui Ceaușescu. Aia cu care se făceau toți inteligenți pentru că știau să rezolve integrale și vesticii nu. Prostălăul ăla a avut toată viața nivelul de înțelegere al unei babe anaflabete. Și era și mîndru de asta! A și făcut bănuți buni din cretinismul lui vînzînd unei nații întregi „mistere”. În fapt, mistificările unor autori fără studii infirmați deja pe vremea cînd ăsta și Mihai Bădescu promovau gunoiul lor pseudo–științific. Și uite cum, indivizi de teapa lui Richard C. Hoagland au pus cu botul pe labe floarea de mucegai a școlii române!

Etichetat , ,

Un gând despre „Alexandru Mironov

 1. Brodie spune:

  Cine crede că se naște cu gândire analitică?
  Oricum gândirea analitică e ceva rău. Pentru că e cu Anal. Și homosexualii sunt răi, pentru că așa spune cartea magică.

  Îl dau pe the Amazing Atheist ca material pentru observat gândirea analitică în acțiune.

  Conceptele din critical thinking sunt puține și ușor de înțeles, sau sunt eu extraordinar de inteligent, deși e un fapt știut. Practica, adică educarea ei în tine (cum ai scris și tu) durează și mi se pare foarte greu, sau sunt eu extraordinar de prost (!) ceea ce ar fi imposibil. Discuțiile purtate într-un anumit fel pe mine mă ajută. Falaciurile logice sunt un element cheie (de evitat adică), alt lucru care poate fi dificil.

  Anticii greci sunt o lectură bună în domeniu.

  Aș vrea să public niște cursuri (nu din România) în acest sens, dar nu știu dacă am voie, am să întreb autorii.

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: