Meditație la aniversarea zilei cînd l-au bătut în cuie pe ăla micu a lu doamne-doamne

Mîine dragi români creștini dreptmăritori urmează să fie vinerea mare. Mare, pentru că dacă ai urma perceptele bisericii ortodoxe timpul ar trece foarte foarte greu pînă la următoarea masă. Sper că cei cu ulcer primesc bonus.

Sînt atît de mulți care cred într-un dumnezeu antropomorf care le poate răspunde în timp real la toate meschinăriile. Nobile din punctul de vedere al celui care cere. Păguboase vazute din alt unghi. Examene. Cîștig la război în contra altor creștini. Bani. Precis din ăia care nu aduc fericirea pentru a face canonul mai mare.

Popa îmi zice la predică că dumnezeul lui este milos. Mă întreb că este pentru că i-a dat parohie centrală cu oameni avuți. El nu realizează că este episcopul plătit cel care a înfăptuit minunea. Dumnezeul popii poate fi creditat cel mult cu uciderea vechiului paroh pentru a face loc unui nou flămînd. Mare ți-e grădina doamne zice zicala. Dar parohiile care să merite atenție sînt numărate. Restul sufletelor de salvat trebuie să facă avere dacă vor să pupe unul din puzderia de popi și cîntăreți care se bulucesc în Bucale la burse, funcționărime pentru diverșii potentați ai clerului, scriitori pseudo-jurnaliști la mulțimea de ziare naționaliste, șamd.

Dar oare dumnezeul lor este milos și cu alții? Nu cred. Însuși fiul lui a cerut să fie iertat. El, cel fără de păcat. Și premiul a fost calvarul și bătutul în cuie ca pe un poster vulgar.

M-am uitat într-o poză. Nu știu de voi, dar mama nu arată a teothokos. A avut destule scăpări la viața ei. Și garantat nu era pururea virgină. Am dubii că a ajuns prima între sfinți. Și ca să vedeți ce răspuns a primit la rugăciuni asemenea femeie, făcătoarea de dumnezei, nu mama, puteți să vă uitați la filmul sado-masochist al lui Mel Gibson.

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: