Viața e o boală transmisibilă sexual

Păi să o luăm de la început cu specula: la început erau băbismele. Și informația transmisă din generație în generație prin versuri. De ce? Ca să vezi! Barbarii știau neurologie. Parte era ritualul. Fără ritual se pierdea informația. Chiar dacă ție nu îți place acum, acum 4.000 de ani era esențial. Parte era informația coerentă. Și aia parte directă și parte codată. Partea codată s–a transmis pînă acum pentru avea Checksum. Partea directă este voalată și bine de tot alterată. Și putem presupune la nivel logic că dincolo de astea era și credința populară imbecilă. Corelații idioate. Parerea unuia care a ajuns în poziție de
responsabilitate. Toate astea intenționat greșite, separate de informația directă care s–a perimat pentru că nu avea cheie de verificare a semnăturii digitale.

Astăzi trebuie să publici. Pentru bani. Pentru faimă. Pentru a face toate astea un vehicul pentru alte idei pe care le consideri relevante. Așa cum media s–a stabilizat la cultura fricii, așa și regulile de sănătate s–au stabilizat la trebuie să fie rău. Poate e cumva legat de conceptul de penitență. Într–un fel nu e vina celor care generează aceste idei, ci a pieții lor. Dacă nu se ține subiectul de treabă mîine nu vede rezultate și țipă că e înșelătorie. Deci ajustăm puțin. De ce e pilula contraceptivă pe la 98–99% eficacitate. Pentru că nu pot demonstra în tribunal că este o vacă indolentă care vroia să îl șantajeze și pe bărba–su și să sugă și bani de la noi. Deci nu e garantată, soro. În replică, altă piață, altă abordare: prezervativul este Sfîntul Graal al sexualității. Nu protejează de paraziți. Nu protejează de nimic în zona înghinală. Și sînt destui viruși, hepatita de exemplu, care sînt de ajuns de mici ca să treacă prin. Dar sînt atîtea ONGuri care au înțeles altceva și se bat în dat mai multe cutii, parcă ar fi discursurile unui lider de partid comunist. Cum pana mea să le iei cu o singură măsură?

Tu du–ți viața înainte. Restul e mai puțin relevant. Au descoperit că bolile de inimă, nu știu cîte cancere și altele sînt reduse aproape la zero de alimentația japoneză tradițională puțin gătită și totuși savuroasă. Așa e. Dar dă niște cancere de stomac și colon greu de detectat, garantat mortale în chinuri și foarte inestetice: ajungi să faci caca la pungă pentru restul vieții, în caz că scapi după toate intervențiile și tratamentele.

Nu aș fi așa vehement cu ce ți s–a predat atunci. Întîi de toate nu poți pretinde că aveai la 6 ani gîndire analitică. Iar anumite reflexe îți folosesc chiar și acum. Era o nevoie de a te introduce într–o cultură, ca să nu ieși Mowgli, copilul lup. Că acea cultură ți se pare mai puțin atrăgătoare decît alta e dreptul tău. Dar vezi că parte din asta este acea iarbă mai verde pe partea cealaltă a gardului. Și altă parte a acestui sentiment este tocmai faptul că ai fost ținut într–o mînă mai moale, că ți s–a dat spațiu de manevră. Cei ținunți într–o mînă de fier nu ajung să aibă ezitări.

Anunțuri

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: