Clanul Picilor contra arhiepiscopia crucilor

Nicu Picu răspopicu e suspendat. Funcția o ia boier Viorel Picu. Mișto afacerile astea ortodoxe!

Cică e maaare păcat dacă îți cumperi popia. Adică dacă nu dai la ierarhi și dai prin dos să–ți iei singur moșie. Că teologii mai tineri stau pe bară, fac programe și pagini de web pînă fac banul gros ca să parvină la o parohie mai de doamne–ajută. Și, ca și la arte, și la popi este pe clanuri. Nimerește moșia pe mîna unui ciocoi și zece generații sînt asigurați din banii prostimii.

Bunătate de parc public. Într–un oraș împuțit cu pretenții de turistic. Și ete halca de teren se duse! Nicolae Picu se făcu propritar. E dat afară pe ușă, intră pe fereastră Viorel Picu. Și cînd l–o trăzni ăl de sus ca pe bișnițarul ăla de făcu atac cerebral înaintea slujbii o să vie ăla micu, Victor Picu. Și tot așa. În trei generații o să se dea liber la femei episcop la ortodoxi, că nu văd de ce Picii nu or avea și niște femei de seamă, numai bune de muncit cot la cot cu bărbații la botezuri și nunți. Poate dacă recuperează primăria niște teren din lac să le tragă o parcare mai largă. Sfîntu Mina și–a exprimat acordul. Rămîne să se găsească un primar care are multe de sfințit.

Cu ocazia asta mai aflați că popimea o duce bine, Valeriu Roman conducea cu 2,45 la mie încercînd să omoare doi copii. Cică să faci avort e ucidere. Asta era binecuvîntarea popii cu mașină. Discret, se omite de unde venea și unde se ducea. Alți băieți buni ar fi Gabriel Bucică, traficant de etnobotanice. Din nou, elegant, se omite ce căra și în ce cantități. Urîți țiganii băi rromâni! Și băgați bani în sutien la popa. Sau cum se face? Cînd ridică patrafirul, bagi la jartiera violetă? Sau Valentin Petrea, care a tăiat–o cu împrumuturile pentru sfînta biserică la curvele din Italia.

Și toate astea pentru 1561 de metri pătrați de vilă în buricu’ tîrgului. Dar te pui cu doamne–doamne?

Înalt prea–sfințitul Teodosie, peștele șef al Dobrogei colonizate în secolul 20, față în față cu Mariana Picu și ea țiitoare de trenă pentru sfîntu Mina făcătorul de bani. Cine dracu’ a zis că sînt săraci în Constanța? 10.000 de lei pomană pentru încălzire, că duhul sfînt nu ține de cald și Isus e la poponeața goală în umezeala aia.

Și ca orice club de fotbal corupt, era nevoie și de o mascotă. Hartistul Harry Tavitian caută pe sfînta Maria pe sub fuste la Tăbăcărie.

Etichetat , , , , , , , ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: