Feri de la Dalles

Mi s-a trimis și rîdeam în hohote ofuscarea altui șobolan roșu, care la 52 de ani dă cursuri și predă fotografia. Fotografia era una din artele vizuale, dar cum nu vreau dezbateri cu drepturile de autor și cum respect ochii cititorilor mei mă rezum la dat legătura spre înregistrarea lui de blog. Omule ești tot ce se pare că te-a lezat cînd ai citit. Un babuin chior alegea o combinație mai curată ca temă de blog. Și ăsta cică preda fotografia. Să înțeleg că pe al său ecran calibrat pentru fotografii fine s-or vedea altfel culorile – mai pastelat poate? Mai mult, maimuța chioară are printre comentarii, datînd ianuarie 2010 și un mesaj spam. Să arate că este imparțial sau doar că nu e în stare să vadă nici atît?

Cît despre ratații cultivați la Dalles… ei bine, duduia lezată declara în ianuarie 2010 că termină cursul și își pune coada la spinare. Încă mai scrie, deși cursul s-a terminat. Iar blogul ăla, vai și amar! La fel cum unii își iau diplomele de facultate, la fel și la Dalles toți iau diploma. Ca să sară Feri cu gura. Oare n-o fi și el din ăia care au uitat de dulcea masturbare din ‘90 și stau și dezbat aprins cum în România nu se face și nu se drege. Cum să se facă? Cu eforturile voastre? Cu fabrica de ratați cu certificat de la Dalles? Duduia lezată ar fi putut fi rambursată și îndepărtată rapid de la curs dacă erați mai mult decît niște baloane cu gaz intestinal. Adică face fata un curs foto, dă o pălărie de bani și pentru ce? Ca să facă poze de vacanță de parcă nu ar fi făcut nimic.

8 gânduri despre „Feri de la Dalles

 1. Mesesan spune:

  Imi place expresia ‘mă înclin’ folosită de ucenici ca formulă de încheiere a unui comentariu adresat ‘maestrului’. Poate are legătură cu şcoala antică, dar atunci de ce nu spun: ‘mă aplec’? Slugărnicia şi lipsa unei coloane vertebrale il fac pe bietul învăţăcel umil să nu îşi ridice ochii din noroi, ca nu cumva maistrul să se simtă că nu e împărat pe clasa de elevi.

 2. Gigi Duru spune:

  Propun inainte de a discuta despre fotografie o mai buna cunoastere a limbii romane.

  A spune „o stare unde rautatea si prostia nu are ce cauta” si „acesta este spatiul virtual in care este posibil orice …asa cum Va spuneam la curs trebuie sa respectati netiquette mai ales in aceste situati” si, ulterior, a pretinde repect fotografic mi se pare o gluma.

  A fi profesor si a nu te putea exprima in scris corect gramatical consider ca nu mai este chiar o gluma. Este ceva serios ce rezulta chiar din esenta incompetentei ultimilor ani in care oricine poate face orice.
  As mentiona aici si bataia de joc la care este supusa limba romana pe blog-ul lu’ fotografu’ punct ro.
  Si mai zic cate unii mai sensibili la sufletel ca ar trebui sa fim mandrii ca suntem romani.

  Eu cred ca mandria asta ar trebui sa inceapa cu limba romana chiar daca democratizarea resurselor internetului ii da voie sa se exprime oricarui bivol cu pretentii de artist fotograf.

  • Criticul Foto spune:

   Cică Feri a dat foc în tinereți la o cisternă Peco. La miliție îl schinguiesc că de ce a făcut-o. Degeaba! Susținea că așa i-a zis înscrisul: așe Feri, dă foc!

  • Alexandru Smeu spune:

   :)) tare asta!

   PS: imi place noua tema a blogului. Ceva mai usor de citit comentariile.
   Singura chestie cu care ma obisnuisem cu cea veche, ca scria la linkul pentru urmatorul articol titlul articolului.

  • Criticul Foto spune:

   Dacă te uiți la ce scrie în legătură, titlul este ușor de ghicit.
   Tema a fost aleasă pentru că se încarcă mai repede și este mai bine executată ca tipografie. Cealaltă era simplă, fără să fie prea simplă.

  • imi place faza asta cu :….ar trebui sa fim mandrii ca suntem romani….!
   pai de ce nu esti ?
   si ungurii trebuie sa fie mindri ca sunt romini ? ..sau ..?

  • Criticul Foto spune:

   Gigi Duru nu a mai scris de multă vreme. Și e posibil să nu fie abonat la comentarii.

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: