Cum să-ți formezi o reputație de artist consacrat… sau o iluzie

De pe Manfrotto School of Xcellence:

Dan is a multi-awarded Romanian photographer, very keen on travel and nature. He has published in many magazines in Romania: PHOTO Travel, PHOTO Magazine, CHIP foto-video, Vacante & Calatorii, www.fotografa.ro,www.fotomagazin.rowww.nikonisti.ro.

Photo Travel este o revistă slăbuț executată cu pretenții de gang. Scopul destul de vizibil este exploatarea resurselor financiare ale pseudo-fotografilor care nu se descurca cu internetul sau cu limbile străine (deci dependenți de o publicație în română) și a banilor din publicitate (review-uri, etc.). Bonus, dacă pică cîte o ciupeală să organizeze vre-un concurs pentru alții. Organizatorii nici nu își pun problema lansării un produs concurent National Geographic sau similar.

Photo Magazine este o ciorba de proastă calitate, aproape în întregime publicitară cu fotografii bune din zona mediocrului amator (poze de vacanță). Prin niște miș-mașuri pe care nu le cunosc continuă să întoxice standurile de reviste la un preț comparabil cu cele de import.

Chip foto-video este o încercare de exploatare a pieței celor de mai sus venită din partea unui trust specializat în reviste tehnice. Rezultatul este o fițuică condusă de o echipă fascinată de noile descoperiri în materie de senzori foto care nu sînt conștienți că ar exista și altceva mai departe… cum ar fi compoziția.

Vacanțe și călatorii nu o cunosc.

fotografa punct ro. Un proiect al unor dudui care și-au dorit mult mult de tot să fie cunoscute. Cineva le-a dat un pont că dacă te scoți minoritar în vre-un fel poți ciupi fonduri de la varii ONG-uri. Deci au stabilit că vor fi clubul femeilor cu aparatul foto de gît și vor da lovitura. Banii nu au venit, dar speranța moare ultima. Clubul rămîne, dar publică orice i se trimite… chiar si de la duduia Dan Dinu. Se fac cursuri pentru oricine este gata să plătească. Calitate? Amuzant. Nici obiectivul central nu au reușit să-l realizeze.

fotomagazin punct ro de ăștia am mai zis cîte ceva de-a lungul vremii. Pandele ține blogul, deci asta ar zice destule. Și Răgălie e căpitan de plai.

nikoniștii punct ro este o inițiativă foarte asemănătoare cu școala de excelență manfrotto. Parcă și de la ei am trecut în revistă niște pozari deosebiți.

Altceva mai răsărit… poate alt Dan Dinu, în altă epocă și cu altă educație.

Etichetat

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: