Scăpările lui Dinu Lazăr

Văd că unii îl țin ca pe sfintele moaște pe d. Lazăr. Nu am fost la cursul său deci nu am idee cum e didactic. Fotografic nu excelează, practic se încadrează la nivelul artistului român postdecembrist standard: nu face greșeli de începător și nimic mai mult.

Dar blogul are și scăpări. Din seria atenție cum vă alegeți profesorii:

Bun, tragind linia, sunt citiva [elevi la cursul ținut de d. Lazăr] care au facut pasi formidabili, si sunt citiva care au invatat mult si multe; dar mai mult de jumatate, la aceste cursuri, n-au nici o treaba si nu ii vezi ca se agita, ca incearca, ca stau nedormiti pe forumurile foto, nu expun imagini la photonet sau nu au nici blog, practic nu sunt macinati de acel microb fundamental al pasiunii.

Cum să îi explici că măsura nu este online? Online sînt colosal mai multe capcane decît în viața reală. Forumuri? Am dat destule exemple aici cam care e nivelul forumurilor. Cele străineze nu sînt cine știe ce mai sus. Apar unele grupuri internaționale mai deosebite, dar în mai puțin de un an ajung să fie înecate de traficul repetitiv al imbecililor care se ascund după lozinca „sînt începător am dreptul să fiu dobitoc”.

De acord că activitatea la cursuri este foarte relevantă, chiar mai relevantă decît prezența. Și am avut ne-plăcerea să cunosc din cursanți și să constat că pentru ei este mai mult o activitate socială, un fel de singles bar. Dar photonet măsura dedicării? Blogul este măsura? Toate activitățile astea pe internet nu au decît valoare socială. Pentru un pensionar devenit faimos prin pasiunea sa este interesant, pentru un nou-venit sînt doar moduri de a-și arde și energia și dedicarea. Ce e și mai ridicol este faptul că blogurile celor care au făcut cursurile la UP Dalles sînt publice și cuvintele cel mai bune pe care le poți asocia cu acele înregistrări sînt patetic sau ridicol.

Etichetat

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: