Iancu cavaler de Flondor

Iancu cavaler de Flondor este un șmenar de Bukovina. Provine dintr-o
nemaipomenit de nobilă familie română nobilă din Bukovina. La un moment dat se căsătorește cu una Elena Zotta, fata lu Ioan și ăsta cavaler, dar de Zotta. Despre ilustra familie a flocilor de flondor a scris însuși directorul Arhivelor Statului din Iași. Doar că Iași era în Moldova și Bukovina era alături. De unde interesul subit? Păi directorul este to-ma unu Sever Zotta. Drăguț, nu? Curat nobili!

Iancu Floci ăsta are o importantă trăsătură: e bogat. Și mai are una: a predat Bukovina armatelor române. Adică ceea ce generează istericii la fiecare cotitură în istorie, dar invers. Adică ce ar putea păți românii. Pînă acum am găsit doar referințe de invers.

Căci la 1918 Bukovina este ducat în cadrul Imperiului Austriac. Și are o dietă, cu un sediu al dietei. Aleasă democratic, pe cît putea beși mintea ortodoxilor de prin părțile alea. Și paf! Iancu Flondor generează un hocus pocus. Și cu el, fiecare profesor de istorie din România. Căci apare de nicăieri un Congres General al Bucovinei. Care se întrunește la Sala Sinodală din Palatul Mitropolitan și care îi votează pe toți evrei, polonezi și cam toți atîți ruteni pe cît români să se unească cu România. Imediat, armata română intră în Bukovina pentru a restaura ordinea din mîna celorlalți reprezentanți.

Pentru șmenul ăsta, Iancu Flocu este făcut ministru secretar de stat, însărcinat cu colonizarea. Evident, contabilitatea nu se mai știe, cine pe unde a mutat bănuții. Dar România era pe zi ce trece mai Mare. Bineînțeles că terenurile date coloniștilor nu era din moșia lui sau din moșia mă-sii sau a nevestii. Ba chiar s-au chivernisit bine cu dregătorii, vezi directoratul Arhivelor Statului din Iași.

Pentru a finaliza frumos, istericul Iancu Flondor, demisionează încă o dată, ca de fiecare dată cînd a simțit că nu are controlul asupra evenimentelor din jurul lui. Va deplînge colonizarea care nu a avut loc în interesul iobagilor de pe moșia lui. Se retrage la moșia părintească unde a fost atît de popular încît argații i-au scos și post de primar pe cînd moșia nu mergea prea bine. Și pa. Nu și-a tăiat gîtul pentru că s-a
pișat în independența Bukovinei. Nu a scris cîteva linii despre regretele lui că a subordonat o populație multiculturală doar pentru a-și face de posturi pentru numeroasa-i familie de cavaleri.

O javră.

Etichetat

Un gând despre „Iancu cavaler de Flondor

  1. o fi târziu? da tot zic, chiar dacă e cu â şi nu cu î la mijloc: tu ţii cu ursul, îţi place asta cu populaţia multiculturală, al dracu Flonder ăsta, îi dă masoneria?! grad şi titlu (nobiliar?) şi el trădează cauza! şi pentru ce! reântregirea poporului român! P.S. cică-i nasol să nu fii român 100% şi să sprijini cauze româneşti

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: