Miron Cristea și puterea investită de doamne-doamne prin mîna oamenilor politici

Elie Cristea s-a băgat în afacerea descrisă de schițele lui Damian Stănoiu. Îl chema Elie pentru că așa se chema sîntu dus la ceruri în corp. Așa un nume nemuritor își mai schimbă forma. Doar afacerile bisericii rămîn nemuritoare. Gurile rele spuneau că Eliuță puța de maimuță era naționalist și în Transilvania. Dar mai contează? Primul patriarh al românilor. Și un afacerist cu cărți de superstiții de primă mînă. S-a opus culturii. S-a opus umanității. Și despre ce orgii practica cu băieții de altar nu s-a scris că era indecent. Lu Elie i-a
plăcut cenzura, bătaia creștinească și puterea. Atît de lacom de putere era că nu s-a lăsat mai prejos de regent și prim ministru. Pluripartitismul îl deranja la fel ca pe leginarii de azi.

Ce e relevant la Eliuță este răutatea. Din ce citesc, cine l-a supărat a pățit-o. Vezi Damian Stănoiu. Pen-că țărănetele ăsta incult s-a simțit vizat de scriitor, a găsit de cuviință să-l dea afară din călugărie. Pentru că biserica ortodoxă română este moșia lui și cine primește pensie de la stat, din banii contribuabililor, acela trebuie să fie supus și să scrie numai de bine. Așa și cu sexul mitropolitan – nici un cuvînt.

Etichetat , ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: