Virel Dudău

Cumva in continuarea interviului cu Petrica Tanase, vine cel de acum, cum Viorel Dudau. Dupa plecarea lui Petrica de la cotidianul de afaceri Business Standard, una din cele doua pozitii ale departamentului foto trebuia ocupata. Cum nu stiam pe nimeni, am zis (impreuna cu redactorul sef de atunci) sa angajam pe cineva care venea de la o agentie de presa. Viorel fusese corespondent pe Galati, venise in Bucuresti si vroia, din untr-un motiv sau altul, sa experimenteze si fotografia de business. Tin minte ca job-ul de proba a fost sa faca un interviu cu o „tanti de afaceri” (batrana si foarte ne-fotogenica) si ca mi-au placut unghiurile pe care le-a ales pentru shooting. A incercat sa scoata ceva dintr-o situatie neprielnica si asta mi-a placut… A intrat in mica noastra echipa foarte repede si am incercat sa „fur” cat mai multa meserie si de la el. Dupa ce ziarul s-a inchis a devenit freelancer, si-a cumparat „scule” si a pus mana pe niste clienti relativ constanti. Dupa ce cititi interviul, aruncati un ochi si pe site-ul lui!

Paradoxul devenit normalitate în România. Deci prostovanul ăsta face selecția pentru fotograf. Și alege un fotograf care nu făcea ce aveau nevoie, dar a simțit el că e ce trebuie. Și acum, omul care participa în selecție cică învață de la cel selectat. Interesant. Realitatea este că nu este nici un paradox. E vorba de o labă tristă și care continuă cu mici pauze de prin 1940: nici unul nici altul nu aveau ce să caute să facă ce făceau. Dar cumva, ei cred nu doar că ar fi calificați de ajuns pentru post, dar că ar fi și competenți. De aici urmează naturalul: hai să ne miroasem fundurile ca la căței, că poate o ieși ceva. Și iese, iese un interviu.

Intrebare de la Petrica Tanase: Alb negru sau color? De ce?

Color, pentru ca realitatea nu este alb-negru. Alb negru a fost un neajuns al fotografiei la inceput, care dupa ce a fost depasit, din varii motive, s-a transformat intr-un avantaj in anumite situatii. Personal nu consider ca fotografiile sunt mai valoroase doar pentru ca sunt alb-negru.

Răspuns corect: color pentru că asta se cere. Dar vita trebuie să fie elegantă. Dacă poate piticania aia cu țăcălie de la Click să facă si fotoreportaj și misiune umanitară și redactor de ziar (nu de foto!) de ce nu ar fi și ăsta artist?

Etichetat ,

Un gând despre „Virel Dudău

  1. Cornelyu spune:

    Aici dl Tanase a dat-o in bara rau de tot. Oricat ar fura, nu credca se poate lipi ceva. Pentru simplul motiv ca nu are stofa (Stoff-material in germana), materialul e prost. Chiar daca imaginile dlui Dudau nu sunt tocmai extraordinare, distanta fata de productele fotografice ale dlui Tanase e oarecum galactica, fie numai si prin faptul ca se vede clar ca omul a avut ceva in cap inainte sa apese pe declansator, ceea ce nu e cazul celui interviewat.

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: