50mm vs 35mm

Cam multe comentarii pe marginea unui singur comunicat virtual, dar, cum spuneam în deschidere, dl. Pandele este o persoana plină de resurse. Fiecare paragraf al său poate da mai multe informații cititorilor avizi. De exemplu:

Discutam cu amicul Dinu, multumit de noul 50 1,4 Nikon. M-am gandit sa ma upgradez. Aveam unul vechi, solid, AIS. Dar la Dslr calitatea punerii la punct MF este sub-mediocra. Ies prea multe poze neclare. Asa am renuntat sa imi mai folosesc obiectivul favorit, 35mm 1,4.

Oare un fotograf atît de mare, cu volume publicate și cumpărabile în principalele librării să nu facă subtila diferență între cele două obiective? Vorbim în termeni de film foto cum că unul ar fi obiectiv normal și celălalt obiectiv larg (nu tocmai supra-angular). Iar în termeni de senzor digital unul este tele și celălalt devine normal.

Îmi dau seama că majoritatea cititorilor de bloguri foto pot face diferența între distanțe focale pe baza încadrării [crop] într-o situație dată, dar pentru cineva care le predă altora din înălțimea funcției de pozar de altă dată [înainte de ‘89, înainte de digital, etc.] nu e cam rușinos?

Etichetat

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: