Homosexual sau legionar

Nu văd lumea ca pe un World of Warcraft unde să îți alegi ce vrei să fii: orc, homosexual sau legionar. Dar întîmplarea a făcut să găsesc notele de călătorie ale unui gay în New York, în 2010. Sînt de acord că nu este cine știe ce observație. Un tip m–a impresionat și aici îl compar cu o masă destul de variată de oameni, de la liceeni care compensează lipsa partenerilor sexuali la profesori universitari (pe nivel românesc) care și–au găsit o vocație mesiancă.

Dar tentația este prea mare. Mersul la muzee. Aprecierile estetice. Piesele de teatru. Naționaliștii pe care îi știu peste un anumit nivel de pretenții toți cînd revin în România caută să uimească audiența cu mersul lor orbesc la reprezentații culturale. Eu îi bănui că nu înțeleg limba pe acolo pe unde s-au dus, combinat cu un preț mai mare la bilete.

Apoi rămîne alegerea. Să zicem că există suflet. Și dumnezeu. Și rai. Făcut special pentru aderenții la o religie, întîmplător cea în care ai avut șansa să te naști. Ăsta da dar divin! Să fii blocat pentru eternitate într-o repetiție seacă a serbărilor de 23 august 1984? Cu niște indivizi care nu pot duce un argument, dar sînt foarte nervoși dacă simt că îi contești? Sau cu niște indivizi care chiar și cînd nu sînt, vor să se rafineze și cu care poți purta discuții?

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: