Biserica, victima comunismului

Popi, preotese, călugări, călugărițe primesc salarii de la stat, casă și masă ete așa. Bisericile sînt renovate de către stat. Popimea nu este exclusă de la cumpărat mașină, rația de ulei, zahăr, pîine, șamd. În Franța este parohia cea care se ocupă îmi zice un cunoscut, ateu. Dar nici nu urăsc francezii biserica așa rău ca regimul comunist care nu le-a permis popilor să își adjudece o oră din cele două de televiziune zilnică.

Cică au demolat niște biserici de stăteau să cadă pentru a face sistematizare. ASTA este o crimă. Renovările și trasul asfaltului pînă în fața altarului ar fi făcut și dumnezeu, dacă avea mai mult timp. Nici un merit aici.

Și oamenii dau sfătos din cap. Rău. A fost rău! Cum adică sistematizare? Adică să demoleze maghernița unora plină de mucegaiuri otrăvitoare pentru a face loc de casă pe bani puțini la vreo alți 100. Rău! Și să demolezi o biserică? Te bate doamne doamne cu domnie lungă. Și te uiți cum a parcat țăranul. A venit în Bucale. Are păreri. Are și mașina. Și mașina i-o parca sîntu duh pe acoperiș la casa parohială, că pe ulițele alea jegoase ale capitalei nu știu unde le punea. Dar te pui cu țăranul? El are mașină pentru că are trebi. Bucureștiul a dus-o mereu bine. Nu aveau rație la pîine ca la ei, deși văru-su fura grîu de la CAP și da la toți prietenii. Bucureștiul a fost dintotdeauna tot o Calea Victoriei. Pardon monșer! Podu Mogoșoaii. Țăranu știe istorie. Păi? Te pui cu țăranu? Și uite că iar l-a blocat unul. Azi parcase pe trecerea de pietoni. Dar tot l-au blocat. E rea lumea. Răi bucureștenii. Noroc cu provincia.

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: