Nicolae Paulescu în colții conspirației

Deci avem un individ urît. Succesul lui la femei pare să fie invers proporțional cu tăria convingerilor lui scientiste. Quazimodo ăsta fără cocoașă se duce la Paris. Și face internatul. Remarcabil. Deobicei românii asistau la cursuri, la fel cu ceilalți parizieni cu 4 clase interesați de medicină la nivel de hobby. Uite, pînă și Arsenie Boca, fata mare a anti-ecumenismului românesc, a lăbărit-o pe la medicină. Bine, discipolii lui Arsenie Boca uită subit că la arte li se dă să studieze anatomia și vor să îl facă pe țărănetele ăla travestit material de mediciniă.

Dar divaghez. Paulescu este epuizat de munca în Franța. Așa că revine în România cu speranța să fie primit ca un prinț. Și nu e. Deci nimeni nu îl bagă în seamă, căci țărani cu arfe Bucureștiul vede în ritm de cîteva mii pe an.

Și nimic. Trec aproape 20 de ani fără contribuții relevante pentru medicină.

Și de o dată, în era de dinainte de Internet și avion, totul se accelerează la o viteză amețitoare. Paulescu scrie un articol. Canadienii află și vin tocmai pentru asta, diavolul și Mama Omida au conspirat ca să îi anunțe. Și din Scoția, sigur unul a citit revista belgiană.

Și cum un necaz nu vine niciodată singur, Paulescu mai este lovit o dată de soartă, pe lîngă că era foarte urît. România se bagă din proprie inițiativă, prin mașinațiunile unora din gașca lui Nicolae Paulescu, în război. Sute de mii mor pe front, dar și ca refugiați. Iar statul, mutîndu-se la Moldova după glorioasa apărare efectuată după planurile primului strateg al țării, Comandant Antonescu, îi închide fondurile pentru cafea caldă domnului profesor Paulescu. În așa condiții nici un om nu putea lucra, chiar dacă fericirea omenirii era gaj. Paulescu își suflecă fustele înflorate și țuști peste pîrleaz în Moldova. Și rușinea nu era că i s-au văzut chiloțeii roz, ci că a trebuit să scoată bani din buzunarul propriu. Ca să vezi ce pot face iudeii unui biet profesoraș!

În final, canadienii vin cu o soluție pentru uz uman într-un timp suspect de scurt. Și doar nu putem spune că sîntem calificați, fără să lezăm loaza de pe Dîmbovița care în 20 de ani nimic cu toate că a furat metoda profesorului său, principalul punct de asemănare cu descoperirea canadiană.

Reclame
Etichetat , ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: