Nicolae Paulescu, industria farmaceutică și conspirația

Nicolae Paulescu credea cu tărie în conspirație. Și o scrie chiar el: conspirația începe de la însuși el, care nu poate primi un salariu de la stat comparabil cu cît de mare se percepea pe sine. Cei care cred în Nicolae Paulescu cred și în conspirație. Și cred și în răutatea industriei farmaceutice. Dacă partea cu conspirația îmi pare evidentă prin subscrierea la aceiași evanghelie, cu partea a doua nu văd legătura, ci doar corelația.

Dar dacă sînt așa rele trusturile farmaceutice, de ce să vrei să fii părtaș? E rău că se cer mulți bani pentru un medicament nou, deși boierii de care scriu ar putea obține vechiul medicament la un preț decent. Dar ei nu sînt oameni de vechiul medicament. Fără excepție ei cred că Isus a vindecat oameni, deci ei au nevoie de cel mai bun tratament pe lumea asta. Și nu doar cei doi canadieni care au produs prima soluție injectabilă pentru uz uman, cică unul Joans Salk a făcut la fel.

Azi bunii creștini legionari cred că vaccinurile sînt rele. Că nu pot avea încredere în vaccinuri, deși sînt gata să își ipotecheze casa pentru a obține medicamente din aceiași sursă. Astăzi apostolii lui Paulescu, unii nu toți, cred că vaccinul anti-polio ar fi opțional. Ei nu au văzut ce însemna să fii un caz fericit care a supraviețuit.

Iar astăzi boala este aproape eradicată. Jumătate de secol.

Auzeam povești cu medicii occidentali care vin să facă experimente pe mult iubiții copii abandonați din România. Ăia pe care românii vor să îi țină în iad. Căci cum să lași niște bastarzi să aibă o șansă reală în viață? După aia poate se vor vrea egali cu copiii de activiști de partid.

Salk a făcut experimente pe copiii lor. Și omenirea a cîștigat o boală mai puțin. Una din alea nasoale. Și nu a patentat rezultatele. Unde e controversa aici? Aproape toate invențiile din occident se petrec pe față. Nu au probleme. Românii trebuie să se agațe de cele mai obscure cazuri pentru a marca o victorie pe din dos.

Sau Albert Sabin, care a finalizat vaccinul oral pentru polio. Are contribuții recunoscute și în alte arii ale medicinei. Paulescu are în politică. Contele Dragula ot București.

Etichetat

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: