Și ce dacă lu Paulescu i s-a furat insulina

Pentru cine ajunge accidental aici e important să scriu că eu îl consider pe Nicolae Paulescu o nulitate. A fost un imbecil cu diplomă și post. Nu a descoperit nimic, ci doar și-a realizat visul de pe cînd plimba plosca la patul pacienților la Paris: să aibă și el propria sinecură. Și avut-o. Cercetarea abil mascată ulterior se făcea la stat ca pe vremea lui Ceaușescu, doar că el era un aprig anti-comunist.

Dar să presupunem că el nu a produs o soluție prost testată pentru uz veterinar după metoda șefului lui francez, ci chiar ar fi avut o contribuție relevantă. Mai relevantă decît cercetarea lui prin care infirma teoria evoluției a lui Darwin. Și comparabil la fel de relevantă precum metoda lui de a cîntări creierul persoanelor în viață pentru a dovedi că evreii au un creier mai ușor, primul evreu din listă nefiind evreu.

Și ce dacă? Mare lucru! Ia-le Toyota japonezilor și mai au Honda, Mițubiși, șa. Ups! Ăsta nu e un bun exemplu. Românii nu mai au altul. Și acesta a fost găsit tocmai într-un caz care este foarte tulbure și cu multe contribuții.

Și ce relevanță are că scrie Rumunia sau Canada lîngă? Gîndiți-vă la copiii care acum pot trăi vieți aproape normale. Ups! Și ăsta e un exemplu prost. Dumnezeul patriarhiei avea un plan cu acei copii. Acel dumnezeu îi vroia morți pentru planul lui divin.

Și știi ceva? Chiar dacă sonatul de Paulescu ar fi fost în stare cu ajutorul Zînei Măseluță să producă o substanță utilă tot nu are o relevanță atît de mare. Căci maximizînd munca de cîțiva ani a unui nebun idiot te caci în zeci de ani de muncă a mii se oameni calificați care au lucrat la insulina de astăzi. Pompe de insulină. Teste de glicemie mici, elegante, ce pot să fie folosite de pacient acasă fără să mai șpăguiască armate de medici proști și răi ca Nicolae Paulescu specialistul în organizarea comunității evreiești. Fără să intre în contact cu asistenți medicali proști și lacomi. În occident, oamenii cu diabet pot acum să se bucure de o mică felie de tort la o aniversare.

Reclame
Etichetat

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: