Partea proastă cu istoria românilor

Partea proastă cu istoria românilor este că sînt foarte puține surse care să se manifeste altcumva. Este normal să fie așa. Dacă un om are orice fel de înclinație spre studiu sau doar respinge dogmatismul orb, atunci foarte curînd va avea nevoie să fugă de România și români cît mai departe.

Cu alte cuvinte cînd face cîțiva pași spre studiul personal omul este pus în situația să aleagă: se întoarce înapoi și își continuă existența ca și cum nimic nu s-ar fi întîmplat? Sau se duce departe, departe? Acel departe, vezi restricțiile puse de români de-a lungul vremilor cu dacă te-ai născut aici, aici mori, poat să însemne și izolare. Numai că nu va mai colabora cu majoritatea. Și majoritatea va continua să fie profund convinsă de realitatea imaginară pe care toată lumea știe.

Astfel articolele și cărțile, chiar și ale occidentalilor care au mușcat fructul oprit și s-au documentat de la români, sînt foarte sincrone în povestea cu continuitatea. Toate adevărurile adevărate despre români, a-români, istro-români, n-români și ce alte grupuri s-or mai genera sînt contaminate cu basmul oficial. Cînd ieși din drumul bătut nici urmă de români. Hunii vin, nu e nici un stat dacic sau altceva. Deși Burebista fruncea! Cumanii? Că s-a vorbit slavă, germană, tucă? Așa se pare. Dar cu timpul și cu internetul este posibil ca și sursele astea să fie pervertite.

Anunțuri

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: