Hunii

Hunii au un nume care seamănă cu cel de hungur. Doar că nu e așa. Dar la școală era că hunii ne-au luat nouă Panonia. Nu contează că cîmpia Panoniei se întînde pînă mai la sud. Dar era A NOASTRĂ. Noi, elevii, abia primeam de la părinți de un mentosan sau cico. Dar tocmai pierdusem Panonia vroia să ne spună tovarășa. Îți dai seama? Drepturile de exploatare a pășunilor. Dreptul de taxare a vilegiaturiștilor veniți la Balaton. Aveam pui doi la pungă din cauză că alții ne-au
răpit un teritoriu important. Răpit adică l-au luat, l-au băgat în portbagaj și s-au dus în Pădurea Neagră să-l sodomizeze cu prietenii.

Hunii, asociați cu maghiarii de către români, pe la primul război mondial erau asociați de englezi prusacilor. Ciudat, nu? Doar toată lumea știe că maghiarii au legătură!

Ei bine nu au. De la huni și pînă la maghiari sînt niște sute de ani și nici o legătură documentară. Dar ce sînt cîteva sute de ani pentru niște istorici români care pot să descopere o succesiune logică(?) de la Burebista la Glad și Menumorut la Ștefănță vodă.

Reclame
Etichetat , ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: