Sacrificiul

La creștini și derivați (ex. legionari) sacrificiul este una din piesele centrale. Sacrificiul de sine. Dacă poți să mai sacrifici și pe alții e și mai bine. Dacă nu e moarte, măcar să fie puțin masochism, arată-mi sacrificiul. Părinții se sacrifică pentru copii. Copii se sacrifică pentru părinți. Și toți pentru Nație și Lider. Cel puțin cît ești mic. Dacă apuci să ajungi mare încep să se sacrifice alții pentru tine. Dar pînă acolo ești parte din simbioză.

Cînd oameni se îndepărtează de creștinism în imaginația lor, ei păstrează pseudo-valorile creștine. E nevoie de generații pentru a te detașa de gunoiul ăsta și România nu dă semne că vrea să se îndepărteze. Cheia: ce ție nu-ți place altuia nu face. Cică Isus a spus-o. Dar Isus o auzise de la alții. Vai ce idee bună!

Doar că nu este o idee bună. Este o idee egocentrică. Iar creștinismul este construit pe mîndrie în toate formele. Ceea ce nu îi oprește pe popi să predice despre exorcizarea mîndriei. Păi cînd încetez să fii mîndru ai terminat cu Biserica și slugile sale.

De ce e o idee proastă această Regulă de Aur? Pentru că te face pe tine, emițătorul gîndului, punctul central al Universului. Tu stabilești care este standardul. Și îl oferi generos lumii care te înconjoară. Toți ceilalți încetează să existe. Devin niște umbre, rezultatul a tot atîtea reflectoare direcționate spre Tine, Centrul Universului. Tu știi ce îți place. Acestor umbre s-ar putea să nu le placă ceea ce Ție îți place. Dar asta este problema lor de imbecili. Însă ceea ce nu Îți place trebuie să fie eradicat. Tu ai vorbit.

Uite un set de principii satanice mai de bun simț:

One should strive to act with compassion and empathy towards all creatures in accordance with reason.

The struggle for justice is an ongoing and necessary pursuit that should prevail over laws and institutions.

One’s body is inviolable, subject to one’s own will alone.

The freedoms of others should be respected, including the freedom to offend. To willfully and unjustly encroach upon the freedoms of another is to forego your own.

Beliefs should conform to our best scientific understanding of the world. We should take care never to distort scientific facts to fit our beliefs.

People are fallible. If we make a mistake, we should do our best to rectify it and resolve any harm that may have been caused.

Every tenet is a guiding principle designed to inspire nobility in action and thought. The spirit of compassion, wisdom, and justice should always prevail over the written or spoken word.

Morală de secol 20. Poate se poate și mai bine. Dar soluția sigur nu sînt o mînă de profeți analfabeți din Asia Mică promovați de niște țărănoi inculți cu cruce de gît.

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: