Nicolae Iorga și legionarii

Niculăieș Iorga a fost asasinat de legionari. Erau legionari. Au fost dovediți. Și era răzbunare pentru că polacu devenit român pur pe la vreo 20 de anișori, s-a curățat din cauza declarației lui Culaie. Și au făcut-o pentru că sînt o asociație de ciori. Niște impotenți care sînt onorabili doar cînd sînt mai multi și au arme de foc.

L-ar fi ras pe rege care a dat ordinul care să-l execute pe efebul Zielinschi. Dar regele era unsul dumnezeului lor. Nu te poți atinge de trimisul divin, chiar dacă preferă evreicele nespălatelor autohtone cu mămăligă în dinți. Deci Iorga e de vină.

Dar Iorga, un secol mai tîrziu, se pare că este între puținii care pot să fie citați despre latinitatea dacilor. Invenția cu Glad și Menumorut aristocrați daci este a lui Petriceicu Hașdeu. Ar fi numai bun. Dar Hașdeu, un scriitor mare într-o cultură invizibilă, era spiritist. Nu era creștin. Nu era interesat de patriarh și patriarhie. El o căuta pe fiica lui iubită pe care dumnezeul legionarilor a ucis-o.

În plus, Iorga era teribil de antisemit. Dar, pus lîngă un A. C. Cuza era de-a dreptul Isus, prințul iubirii de aproapele.

Și ce găsesc în bibliografia legionară? Că (Iorga nu a fost ucis de legionari)[http://foaienationala.ro/nicolae-iorga-nu-a-fost-ucis-de-legionari.html].

Deci e unul. E legionar. E la o întîlnire de legionari. E înarmat. Și pleacă cu mai mulți legionari. Care erau la întîlnirea de legionari. Și ăilanți, bravi bărbați nu fac nimic pentru a-i opri. Ei opreau femei și copii în timpul rebeliunii ca să nu fugă cu averea națională. Dar pe ăștia nu. Și Iorga nu e prima țintă. Dar toți de pe lista de ucis au fost deja arestați. Seara. Luați de poliția legionară. Organizație militară paralelă care își face legea. Din ordinul semi-dumnezeului Horia Sima în care toți credeau. Un arest abuziv și nopți în arestul legionar ajung să îti salveze viața. Nu și lui Iorga.

Și dacă mai aveați dubii, legionarul de serviciu explică și diferența între asasinarea lui Duca – un om neînarmat atacat de o bandă cu arme de foc – și asasinarea lui Iorga – răpirea, agresarea și asasinarea cu arme de foc a unui alt om neînarmat de către o bandă cu Arhanghelul Mihail tatuat pe buci. Este că primii nu s-au ascuns pentru că erau mai presus de lege și ultimii s-ar fi ascuns, dovedind un instinct nelegionar. Oare nelegionar ca Horia Sima, nevăstuica Făgărașului? Plimbat prin castele germane, pensinat în Spania, fără o zi de muncă în viața lui, doar activitate pe linie de partid.

Etichetat , , , ,

Un gând despre „Nicolae Iorga și legionarii

  1. aviz amatorilor: nu esti 100% roman, nu poti emite pretentii sa sustii cauze pur romanesti, te descalifici din start. 2. pe zelea codreanu nu l-au ucis miseleste la ordinul arianului scapatat, nuu! au vrut sa fuga in timpul transportului si s-au impiedicat…in lat, restul e cancan scos de dusmanii antisionisti (sic!). Urmeza intrebarea pentru confuzie: arienii e buni sau evreii e buni? ca nu se mai intelege din articolele anterioare, sau combatem la gramada, sa fie?

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: