Sfinții închisorilor

În România totul e gunoi. Și trebuie să fi cumva gunoi sau te saturi repede. Sau așa ceva zice morala străzii. Și atunci cum să te justifici că ești neam de prinți? Întîi inventezi o mitologie. Aceia bunii. Apoi te detașezi de prezentul mizer. Tu ești bun. Cei din față sînt caca. 20 de milioane de prinți și tot ce se alege este caca. Pînă mor. Și mor și cei care i-au cunoscut. Atunci pot să se dezlănțuie hagiografiile.

Valeriu Gafencu a fost un legionar oarecare ca intelect și performanță. Dar a ajuns lider de partid. Și asta dă bine de cînd au prins românii gustul partidelor politice.

Poate făcea sex cu sora lui. Poate era homosexual. Poate la 16 ani și-a tăiat venele pentru că fata pe care o iubea a plecat cu un evreu, acela mai frumos și mai cult. Avantajul sfinților este că sînt asexuați. Individul, prin moarte, ajunge mai presus de banalități ca sexul și mîncarea.

Ce a făcut acesta bun la viața lui? În spiritul creștin vroia mult sînge. Și extinderea teritorială cu el la putere. Nu prea romantic.

Dar iată că apare Ion Ianolide. Acesta se jură că Valeriu Gafencu i-ar fi dat lui Richard Wurmbrand antibioticul lui sinucigîndu-se profetic. Antibioticul nu a fost dat pe degeaba. A fost condiționat de convertirea religioasă. Dar așa fac sfinții fapte ilogice. Logică divină după cum zice popa. Evident, aici di vină-i ovreiu.

Norocul nostru, ăstorlanți, este că legionarii sînt natural inculți. Ion Ianolide nu realizează că două doze de antibiotic nu sînt de ajuns. Și cum nu era Internet pe vremea aceea nici nu știe că protestanții au chitanțe că i-ar fi trimis pastorului Wurmbrand tot tratamentul.

Nerecunoscătorul Richard Wurmbrand neagă spectacolul mesianic. Dar legionarii știu că evreii mint. Chiar și convertiți. Chiar și la a treia generație asimilată.

Și totuși. Dacă Gafencu era sfînt, poate mai făcea și altele. Ca și în cazul Nicolae Paulescu, asta este tot ce are la dosar: că în vremuri tulburi, cu martori puțini și audiență credulă, face ceva. Și este doar UN SINGUR ceva pentru toată viața. Fleming, cel care a descoperit accidental penicilina de care avea nevoie Richar Wurmbrand a avut contribuții în cercetarea medicală și înainte și după. Descoperirea penicilinei este cea mai spectaculoasă. Dar dacă ștergi penicilina din listă sînt și altele. Nu și la sfinții români.

Și totuși. Valeriu Gafencu este pus drept marioneta principală. În spatele lui sînt o întreagă generație de sfinți. Unde sînt aceia? Unde sînt contribuțiile lor? Dacă îl ștergi pe Valeriu Gafencu, dispar toți.

Etichetat , ,

Un gând despre „Sfinții închisorilor

  1. concluzia, geaba ai inventat găleata dacă n-ai dus gunoiul şi nu ţi-ai facut patul, ai lor e buni oricum iar ai noştri caca, oricum. Geaba ţi-a dat mă-ta sendviş la şcoală dacă nu il poţi păstra cu forţa, iar dacă nu l-ai mancat înseamnă că oricum nu-ţi era foame.Oricum. În timpul filmărilor niciun animal n-a fost molestat. Ja.

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: