Genetica

În 1976 o familie de kurzi nomazi migrează to’ma’n Suedia. Niște d’ăștia negricioși și fără nobila trăsătură atît de prețioasă românilor: domiciliu stabil. Și pentru că educația contraceptivă era cam slabă aveau și mai mulți copii. Cinci.

Primul copil se cheamă Dilșa și a făcut facultatea de științe politice. Este jurnalist și scrie despre onoare, imigrare. Femeia asta a făcut drumul de la căsătorie aranjată la conducerea Asociației Umaniste Suedeze!

Al doilea se cheamă Dilnarin și e dansatoare. Umblă cam dezbrăcată, dar, vezi mai sus, a ieșit dintr-o familie cu căsătorii aranjate. Și e cunoscută to’ma pîn’ America ca imaginea pentru E-Type.

Al treilea copil se cheamă Dilba și e cîntăreață cu un succes moderat și o candidatură la Eurovizion.

Mi s-a părut fascinant că cele trei surori nu au colaborat ca rromânii cu clanul. Nu au fost promovate pentru că vin din Turcia. Nu au făcut toate același lucru. Și nu au colaborat cu aceiași oameni.

Vezi la Kolozsvár, sau Cluj cum îi zic coloniștii, e Iuliu Hațieganu. Format de un medic maghiar, cu schimbarea de administrație urcă pînă să devină rector al facultății de medicină. În paralel, cum nu prea erau români nici după colonizare, frac-su se face și el rector de facultate de drept. Poate pe asta nu o știați, dar sigur știe cineva de frați și veri care avansează în formație pentru binele clanului.

Etichetat ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: