Mîndra nație coruptă

Mîndra nație coruptă. Coruptă mereu de alții. Alții trebuie să fie străini. Străini care să fie la rîndul lor corupți. Corupți fie și doar în scriptă.

M-a șocat navigînd site-ul lui Adrian Cioflâncă cînd am făcut legătura între pozele vechi cu românce și pozele noi. Pozele vechi sînt imagini de arhivă cu tineri muncitori, circa 1950. Pozele noi sînt imagini de la conferințele la care a partitipat AC. Româncele sînt alea care stau cu picioarele strînse. Ușor cocoșate. Sau cel puțin cu umeri aduși în față. Cu mîinile puse supus în poală. Și între membrele anterioare și posterioare trebuie să fie o geantă. A urmat o căutare frenetică prin imagini de la conferințe pe aiurea. Grase, slabe, înalte, scunde, occidentalele sînt mereu relaxate. Au o tendință de a se folosi de spătar. Picioarele sînt relaxate sau chiar îndepărtate bine. Și nimic încleștat între membre.

Ca să toarne gaz peste descoperire, citesc o mărturie despre cutremurul din 1977. Mîini și brațe tăiate. Securiștii care primesc ordin să tragă în hoți.

Femeile vestice au gențile căscate, puse pe jos. Din ele se revarsă tablete, telefoane, truse de machiaj. Esticele sînt și secretoase cu conținutul, dar mai ales vizibil protective cu întregul.

Occidentalii lasă telefonul mobil pe masă. Esticii rîd de ei cînd li se fură telefoanele.

Sigur acei alții sînt de vină că toți furați? Sigur e o vină și nu un fapt? Poate educația o juca un rol? Nu ar fi mai interesant de studiat asta decît al lea studiu despre cum percep românii schimbarea din 1989?

Etichetat

2 gânduri despre „Mîndra nație coruptă

 1. Baștovatie Satovoi spune:

  Nu se poate! Vrei să spui că ciorile sînt românii? Cum ar fi fufa asta care își antrenează copilul la ciordit, merge la cerșit cu copilul și îl hrănește din mila trecătorilor?

  https://arakelian.wordpress.com/2014/07/18/misiune-imposibila-la-cumparaturi-cu-copilul/

  Dintre cele ce imi aduc aminte:
  – la 1 an, fura produse din piata – trebuia sa ii verific mereu miinile in carut, pt ca ba avea un ardei, ba o rosie etc.
  – la 2 ani, fugea prin cabinele de proba de la C&A, si tragea toate perdelele, intreband: mama? a, nu. Chiar daca era ocupate de femei sau barbati :)
  – la Mango, intr-un raft rotund cu haine impaturite, s-a suit si a dat jumatate din ele jos. Le-am salvat la timp si fugit din magazin.
  – la 1-2 ani, se punea langa magazinul de piine (unul mic, cu o brutiarie proprie), privea lung la cate un om, am impresia ca sorta dupa instinct, si inghitea in sec. Niciun om nu i-a rezistat, a primit felii si colturi de piine de mila …
  – la 4 ani, am fost intr-un magazin de materiale. O ora am stat acolo, timp in care fiica mea a alergat pe scari, a tras de perdele, intr-un final se arunca pe burta si ‘naviga’ pe un raft de pal f. fin, unde de o parte si de alta erau suluri de materiale. La faza asta a venit un angajat sa ma roage sa imi recuperez copilul.
  – la 1-2-3 ani imi punea alte cele in cos. la casa ma trezeam cu conserve de porumb, iaurturi in care a bagat degetul etc :)
  -in ultimii ani, in piata merge de la raft la raft. Se opreste la alea unde o lasa sa guste fructe. Cand a atras careva atentia ca nu e voie, i-a aruncat o privire dura demna de un tigru flamand!
  -la laptarul la care mergem regulat, il intreaba daca macar azi i-a adus lapte de pisica :)

 2. Baștovatie Satovoi spune:

  Nu contează că e urîtă și proastă, secretara româncă te va urî pentru tot ce tu primești și ea nu. Bineînțeles că este pentru binele tău sau pentru că nu te porți frumos.

  http://mironamitache.net/2014/09/30/speciala/

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: