O aristocrațe română

În contextul de religie a analfabeților apare totuși o aristocrație. Unii nu aveau probleme cu banii. Deci puteau să se dedice activităților mai plăcute ale vieții. Pentru cei mai mulți aici se oprește povestea. Dar unii au mers mai departe. Iar banii i-au ajutat să aibă liniște și din partea popimii, prea dispusă să dea clemență pentru un picior de porc. Din păcate prea puțini ca să se selecteze dintre ei și unii care să producă.

Ceea ce apare prin manuale și prin discursuri sînt băieți care s-au făcut mari pre sine. Aristocrația este uitată. Mai puțin linia monarhică. În rest nu ai mențiuni și plebeii nu își fac o labă pe forumuri ridicînd în slăvi nici un nume de aristocrat.

Cei glorificați sînt băieții de prăvălie. Au venit dați în servitute de niște părinți care nu cunoșteau alfabetul sau contracepția. Pentru ei era bine, pentru că era bine. Și patronul bătea. Și ta-su de acasă bătea. Dar acasă bătea vîntul printre scînduri. În prăvălia de la oraș era doar miros de mucegai. Dar mucegaiul nu dădea frig. Și dacă mîncai de ajuns de repede mîncarea, nu avea timp să crească penicilină.

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: