Înger și demon: Ion Coja vs Andrei Marga

Altermedia, un birou de presă al legionarilor tembeli, produce un articol Turpitudinea năpîrlitului Andrei Marga. Un colonel de comuniști, Vasile I. Zărnescu, bese un articol în care opune doi hartiști naționali: Ion Coja și Andrei Marga.

Ion Coja la viața lui este neam de coate-goale din zona Branului. Devenit șef de partid comunist pe Universitatea București, el este băiatul lui Al. Graur. El așa spune. Dar poate să fie doar încă o minciună. Pentru că Ion Coja nu este antisemit. Altfel, a cățărat toate treptele nulității ajungînd profesor universitar în România. În contra acestui erou național îl avem pe Andrei Marga:

Andrei Marga a fost un vajnic teoretician al marxism-leninismului, ale cărui cărţi erau recomandate în bibliografia studenţilor. După retrovoluţia din 1989, a năpîrlit în „ţărănist”, iar după căderea P.N.Ţ.C.D.-ului în groapa Istoriei a renăpîrlit în „liberal“. Căci şi P.N.L.-ul este pe marginea gropii şi, fiind în pierdere de viteză şi de „’telectuali“, are nevoie să se făţuiască şi l-a primit cu braţele deschise – deoarece numai cu istorico-filosoful Crin Antonescu nu mai făcea faţă. Numai că prestigiul lui de „filosof“ nu a acoperit trecutul lui de ideolog marxist reşapat în antimarxist şi, aşa cum a relevat laconic d-l Coja, a fost uşuit din toate funcţiile de stat în care l-au proţăpit liberalii, pentru că s-a compromis de fiecare dată. Din toată aura lui de „filosof“ nu s-a ales decît cu faţa lui autentică de culturnic şi a ajuns să fie desemnat ca „omul cu caloriferul“. Toată viaţa lui a fost – în terminologie economică – un parvenit, iar sub specie morală un om fără caracter, cum l-a caracterizat corect d-l prof. univ. Ion Coja.

Andrei Marga este, la Cluj, ceea ce e Ion Coja la București. Altfel el este român colonist într-un oraș fără o tradiție relevantă culturală românească. Important? Da, pînă se ia de Coja.

Unul e înger. Unul e demon. Altfel identici.

Noroc cu Zărnescu. Că dacă nu erau comuniștii devenea carierist în căratul balegii de la grajdurile unității și nu to-ma colonel cu pensie nerușinată. Întîmplător, pe pensioara lui de cîteva salarii medii, se excită că și alții primesc bani de la stat. Oare în ce bătălii s-a
remarcat țucălarul Zărnescu de ajunse colonel? În bătălia de la Palinca Mare, după o avansare în forță la Feteasca și dres la durere cu Bere Gambrinus?

Anunțuri
Etichetat , ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: