1990 anul mitic

1990 a fost un an de citit ziarul. Toată lumea avea de lucru. Statul mergea înainte. Iar șefii erau mielușei. A dus asta la o viață mai bună? Toți spun nu. De ce? S-ar fi putut face una sau alta.

Dar a fost fascinant cititul ziarului. Mergeai la serviciu. Te așezai. Te odihneai. Apoi caca. Cafea. Țigare. Cafeaua nu mai era greu de găsit. Țigările se puteau obține de oricare. Poteai să încerci. Să probezi. Gratis. Popii grași și proști din 2015 care vorbesc de ceea ce ei numesc lanțurile drogurilor nu realizează că enoriașii respectabili de azi împărțeau droguri la liber. Că dacă erai boier să ai Malboro trebuia să arăți că ai. Că boieria neexhibată nu e bună la nimic, o știe tot țăranul. Și ca să fii popular trebuia să îți pui pachetul la bătaie. Morții tutunului din ultimii ani sînt cei atrași atunci.

Ar fi fost bine să rămînă așa perpetuu. Azi oamenii trăiesc pentru a munci. Sclavia salariată. Și labele dezbat societatea de consum! Asta e societatea de consum???

Societatea de consum era în 1990. Oamenii cumpărau orice le ieșea în cale. Ciungă, blugi, adidași și alte transliterații ale unei nații de cretini. Și înainte? Și înainte!

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: