Mîncarea rromânilor: cîrnat de Nădlac

Cîrnatul de Nădlac este tipic bucătăriei românești. El vine din Nădlac, care este în județul Arad, care acum nici o sută de ani nici nu era în România. Dar stai să vezi! Fiind o rețetă tradițională română este atestat prima dată în secolul 16 în Germania. Ups! Se pare că se adaugă piper, crescut tradițional în ograda românilor, zahăr, probabil cum făceau gospodinele dace încă de dinainte de venirea lui Burebista și alte ingrediente minune

Cum este demn de o origine protejată, afumarea se poate face cu o varietate de feluri de lemn. Pentru un gust unic, în fiecare cîrnat.

Anunțuri

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: