Nevasta lui Zelea Codreanu a fost persecutată de comuniști: i–au retras limuzina cu șofer dată de armată ca să dovedească că Ion Antonescu nu e cu legiona rii

Nu am văzut naționaliști inteligenți. Am văzut naționaliști șmecheri. Care devin atît de tari în șmecherie că se conving pe sine că ar fi și inteligenți. Și lanțul aparent logic este extrem de facil de înghițit. Întîi ești un neica–nimeni lipsit de valoare socială și economică. Toți te fut în gură metaforic sau cu pumnul. Dar prinzi un fir. Ceva de care dacă te ții vei ajunge mare. Cum știi că a fost destinat să fie mare? Dintre toți șemecherii care s–au riscat la fel, doar el a ajuns pe partea cealaltă. Ceilalți sînt în pușcărie, morți, cu handicap ireversibil, sau nu au mișcat un centimetru de la începutul afacerii cu potențial de mare succes. Dar el iese. Deci poți privi și invers problema. Pentru că a ieșit înseamnă că asta certifică existența unei sorți: a fost destinat să fie mare. Și, pe partea lui de logică este corect. Problema este cu toți ceilalți care se închină acestuia. Și șmecherul promovează. Acum este patron, este propritar. Este mare. Este tare. Și acum are slugi ca el, ca maică–sa și taică–su ca să îi țină de urît. Și este suspicios. El știe cum ura pe stăpîni. Deci poate presupune că slugile lui îl urăsc la fel de mult. Dar este prea imbecil să rupă lanțul. Este un dat. Slugile îl urăsc și el le dă motive să îl urască și mai mult. Totul se amplifică. Și după cîțiva ani de primit limbi în cur crede că este și mai inteligent decît credea că este anterior. Apare la televizor. În presă. Lumea îl întreabă cum să facă bani. El? Este capitalist în regalitatea lui. Faci așa și așa. El călare pe cîțiva saci cu bani asta ar face dacă ar fi în locul celui fără capital.

Dar cînd îți ridici nasul prea sus, se răresc prezențele bășinoase. Oamenii se răresc. Și ajungi în grupul oamenilor mari. Și printre aceștia sînt oameni răi. Răi pentru că își exprimă antipatia, nu ca românii mai de jos. Și mai sînt și inteligenți pe bune pe acolo. Și îl dau cu roatele în sus pe bietul care s–a ajuns. Și? Se umilește, cum zice popa? E, aș! Se sumețește și mai sus. E ridicol, dar tocmai ambiția îl face ridicol. Și nu mai este el. Devine reprezentantul unei nații! Acum este el și nația. Îl lovești și i se crapă pantalonii în cur? Toată nația își arată buca și moare de rușine! Românii sînt ăia cu dai în unul țipă 2.000. Astfel, o fi el copilul spălătoresei, dar se trage dintr–un neam nobil. E și un roman despre cei ai altora. Scris acum cîteva secole. Care, din acel trecut se cacă în literatura română de atunci pînă acum. Și uite cum a apărut naționalismul. O fi taică–su ultimul om, dar este neam de regi, se trage din împărați ai Romei, șamd. Și bețivăneala? E condamnabilă, dar pentru clanul lui este vina unora, să zicem evreii. Acei evrei au fost atît de parșivi încît să le dea ceea ce au cerut și pentru care au și plătit. Cer mai mult ca măsură disuasivă? Se cheamă că umflă prețurile artificial. Surpriză! Toate prețurile sînt artificiale. Nu am văzut nici un măr cu fructele cu preț sau cod de bare pentru evidența țăranului. Dar ce te faci dacă evreul cîrciumar, care ar fi vrut să fie altceva, dar fasciștii români îi interzic alte tipuri de afaceri sau proprietate, scade prețurile? Se cheamă că este o conspirație iudeo–masonică de alcolizare a nației. Duhul sfînt stă pe craca lui de cruce și rînjește ironic. Conspirație, ha?

Anunțuri

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: