Micul tradițional

Micii! Esența gătitului la români. Este, după sfintele taine și pulă, cea mai venerată carne pusă în gură de români. Este angelizată romantic spre interbelic. Este demonizată la fel de romantic în discursul politic. De către impotenți intelectuali care se oftică că ei nu au bani să dea poporului mîncare. Dacă ar fi oferit o alternativă spectaculoasă, probabil cîștigau alegerile la distanță indiferent de numărul de mici consumati pe cap de participant la întîlnirea electorală a celuilalt. Dar n–a fost să fie! Poate dacă dădea acatiste.

Micul este clar localizat. Este de origine neclară. Se știe foarte bine cum a apărut: Icsulescu nu avea maț, dar avea umplutură în exces. Partea proastă și puțin enigmatică cum ar obseva un tembel ca Alexandru Mironov, mongoloid prin mila dumnezeului lui, este că, deși se știe toată istoria, nu se știe cu cine s–a jucat. Și cînd a fost premiera. Și toate astea întîmplate acum un secol. Ceea ce face cam ridicolă pretenția clerului că ar fi știut scribii care au inventat biblia la două secole după moartea jucătorilor ce s–a întîmplat în Galileea. Și că totul s–a păstrat cu precizie. Cum pana mea, un nenorocit de birtaș nu poate să fie localizat cînd a făcut o inovație generatoare de cîteva tone de carne consumată anual.

Situația devine și mai enigmatică, Nicolae Iorga, A. D. Xenopol și Hașdeu, trinitatea istoriei române adevărate(!), erau contemporani. Cum au putut ei să vadă pînă la anul 300 era noastră și chiar și mai înapoi, dar nu au putut consemna apariția micilor.

Povestea pare și mai trasă de păr. Pentru că rețeta este puțin adaptată față de varianta cu cîrnații. Și gustul e cam altfel. Și melanjul e făcut să rămînă carnea în bloc, fără să se împrăștie printre cărbunii grătarului.

Dar hai să repetăm operația pe care încerc să o practic zilnic: să scoatem capul din cur. Curul este făcut pentru sex, pentru penetrare cu un falus, nu cu un cap. Hai să scoatem capul afară, să ne bucurăm de aerul curat și, eventual, să ne mai dăm cîțiva pași în spate.

De fapt, e ceva prezent în Bosnia. Și răspîndit prin toată Iugoslavia. Și prezent și la turci. Și în Iraq!

Etichetat , , ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: