Harry Tavitian

Căutînd informații despre Clanul Picilor din Constanța în afaceri spiritiste cu invocări și botezări l–am tot regăsit pe Harry Tavitian. Talentat zic unii. El e convins de asta. I–au spus–o fanii. Și el crede că este meritul dumnezeului lui Nicu Picu. Eu cred că este meritul relațiilor lu’ tac–so, bașca niște ceaușiști simpatici. Și Harry Tavitian crede că are nevoie de vrăjile lui Nicu Picu ca să ajungă la fericirea eternă. Deci militează cu spor pentru un sfînt în viață.

Și mă gîndeam la toți ăștia cu religia strămoșilor. Înainte de secolul 4 nu prea se auzise de creștinism pe acolo. Mă rog, probabil pe la secolul 16 strămoșii vorbitorilor erau tot în altă parte a lumii. Dar să luăm teza continuității oferită de Hașdeu și șoptită de spirite informate invocate într–o casă special construită. Înainte de anul 20 era noastră nici nu era vorba de creștinism. Înainte de anul 21 sau 22 era noastră nici nu se punea problema ca alții decît evreii să fie convertiți. Nici samaritenii. Care tot evrei erau. Vezi pildele lui Isus tînărul minune. Zeul iubirii care inițial nu vrea să trateze o femeie de o afecțiune trimisă chiar de tac–so.

Oare pe atunci cum a fost cu religia străbunilor? Străbunii devin magic păgîni întunecați la minte de Satană, care prigonesc creștinii. Mintea este vulnerabilă pentru că sînt făcuți după mintea și asemănarea dumnezeului creștin. Și Satana nu vine singur, ci trimis de dumnezeul cu care e în cîrdășie. O super afacere, ca într–un film de Chaplin. Dumnezeu trimite Satana să îndrăcească. Familia îndrăcitului cheamă cu daruri și bani popa care are vraja potrivită. Dacă popa nu poate, nu se cheamă că e un bou și trebuie ars pe rug. Nu! Trebuie căutat altul mai sfînt. Și momit și sfîntul ăla cu daruri alese. Și plătit rugăciuni. Și gîdilat la tălpi, ego și ouă dumnezeul afacerist. Și abia atunci este eliberat omul. Dar atenție! Diavolul, după astfel de exorcizare, dacă este să revină, vine cu alți șapte diavoli. Pentru că în afacerea cu popi nu există niciodată garanție. Există doar speranță tîmpă.

Mă uitam la Harry Tavitian. Ceaușiștii au făcut un parc. Secta lui a furat din parc. Mașini. Noxe. Conspirații. Ei fac donații clanului Picu, păstrătorul adevăratei mane a sfîntului Mina. Cum ar fi să facă încă un parc la fel de mare? Și copii, prin joaca lor, să dea slavă dumnezeului din sticla ascunsă de Nicu Picu și ai lui? Fără troițe și imagini de tortură. Fără cruci și popi cîntînd vecinica pomenire. Doar un parc. Curățat de creștini. Și bine îngrijit. Și lapte, minerale și vitamine pentru toți copiii din Constanța. Pentru că, să fim cinstiți, căcănarul de dumnezeu al lui Harry Tavitian, a făcut lumea văzută și nevăzută, dar nu a înțeles bine cu e cu carența de anumite substanțe în copilărie.

Etichetat ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: