Congresele de aici și de acolo

Congresele. O super afacere! Toți se bulucesc să își tragă unul. Și ca Nicolae Iorga cu al său congres de bizantinologie, poate să își mai ridice ceva acareturi pe lîngă casă, mai cumpără vreo oaie, ceva. Treaba care este semnată, vezi boarfe gen Ieftenie mama sau alte vărsături care semnează cu prof. univ. și cînd se duc la WC, deci se dă ultimului papagal, sau păpăgăliță, din turma de țiitori de trenă. Care face ce poate. Cît poate. Și iese ceva românesc, autohton. De ce ies mai mișto în vest? Păi e simplu! Ei au avut colonii. Și noi avem profi cu origini sănătoase, sau mai puțin sănătoase, dar bine exhibate, vezi Neagu Djuvara.

Am găsit imaginile unui nene care a organizat ceva în plin cîmp. În Olanda, unde coloniile abundă. De aia lumea aruncă la coș ce are de aruncat și ridică capacul de la WC cînd se duce să se cace. Am fost dat pe spate. Un cîmp gol. Cu unele utilități. Cîmpul este cam cum românii nu au nici să tragă în poză. Și încep oamenii să construiască. Și mai apoi să demonteze. Nimic special din punct de vedere fotografic. Dar lovitor în cap cu realitatea arătată. Oamenii trag firele prin pămînt în plin cîmp. Există bose pentru trecerea mașinilor peste alte conducte. La români firul vine prin mijlocul camerei pentru că «acolo e priza». Intelectual sînt incapabili să știe unde să pună masa în decor. Sau ce va conține acea masă. Parcare. Chiar și alei sînt făcute acolo. Și nici o mașină nu parchează în curul altora pentru că are o ciungă și un pachet de țigări de luat. Reciclat. Compactatul gunoiului la locul evenimentului. Chestii care nu există în orașele mari, ăștia fac în colonie. Semne de circulație. Pînă și pe pod scrie «slow».

M–am uitat îndelung, căutînd pe băiatul lu’ doamna conferențiar. Băiatul ăla care e în a doișpea, dar are deja loc de asistent universitar. Și care ajută seniorii cu căcat la cur cu văzut emailul pe yahoo ca un adevărat jucător în echipă. M–am uitat și pe lista de vorbitori. Și nu e acolo nici fata șefei de la altă catedră care să prezinte doct ce a citit ea pe yahoo news și a confirmat cu wikipedia acum două săptămîni. La dracu! Este vorba de un alt univers. Dar nu mai e învățămîntul așa cum era pe vremuri. Pe cînd a lu’ Micle lua pe Veronica să îi cumpere pantofi, pe cînd luatul licenței în vest însemna promovarea la șef de catedră la vreo universitate dintr–un teritoriu nou acaparat. Și academician, te rog!

Reclame
Etichetat ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: