vasile b zicea la În România școala te învață cum să fii un căcat în relațiile cu altii
De fapt, căcat școala românească este un imens penitenciar. Unul cu gardieni fioroși cam unul la 30 de elevi. Elevii fac …
creativitate?! nici macar un sistem pus la zi cu situatia din tara .
Intri într-o zonă periculoasă. Care e situația din țară? Cine o stabilește? De ce trebuie pus la zi cu asta și nu cu ceva mai utopic?
„sa dam tarii citi mai multi someri cu diplome !”
Slogan. Șomer înseamnă incapacitatea de a găsi de lucru în condițiile în care cauți. Asta ca să nu le murdărească statistica birocraților. Adică femeile care stau acasă să își crească copiii nu există. Cei care au atins vîrsta de pensionare, chiar dacă nu sînt eligibili de o pensie. Poetul prea demn să se ducă să ceară 50€ pe luna. Șamd.
Iar diplomele sînt pentru că se cer. Angajatorii vor diplome. Părinții vor diplome. Este o piață pentru care există cerere. Mai departe: dacă și-a luat diplomă pe mecanică fină e prea bun pentru instalator că caca pute.
de la gadinitza exista un sistem bine pus la punct, gradinite pt pilosii,ceilalti trebuie sa plateasca la privat unde nu exista siguranta cadrelor didactice) de parca la stat ar fi)
Evoluția maică.
Grădinițele pentru piloși sînt un trofeu de cînd există societatea română. Probabil de cînd există societatea umană. Cîștigi ceva. Pierzi ceva. Merită să vezi Vacanță de iarnă cu Alberto Sordi. Atinge pe acolo niște subiecte pe care filmele românești nu le miros nici cu noul val de puradei nomenklaturiști.
Grădinița oricum nu produce nimic. Discutam deunăzi cu o femeie al cărei copil a dat interviu pentru grădiniță. Doar îi fixează un anumit mod de gîndire drept natural. Nu are nici o influență asupra performanțelor sale. În final, mi se pare mai putin nociv decît să lași părinții să își îndoctrineze copiii în religia clanului.
, urmeaza optioalele platite en gros de parinti
Am senzația că ai vrea să marchezi asta drept ceva rău.
si spaga la educatoare ca sa aiba puradelul un rol mai mare la sfarsit de an .
Idem.
invatatoarea care da numa foarte bine numai acelor copii la care parintii au cotizat…
Cred că părinții – și nu mama și tata! – au o influență mai mare. Dacă copilul află că învățătorul este inadecvat sexual și compensează prin comportamentul în afara sferei intime, dacă știe că dumnezeul din fața lui are niște limitări severe, atunci va cîștiga mai mult decît forțarea unui calificativ fals pe motiv că dacă ăla a luat.
si tot asa pina ajungi sa vrei sa te angajezi …
De ce trebuie să te angajezi? Crezi că Nicu Ceaușescu sau Ghiță Hagi au avut slujbe la vremea lor? Arsenie Boca, Ilie Cleopa, Daniel Ciobotea. A. I. Cuza, A. C. Cuza, Nicu Iorga. Istoria este scrisă de indivizi care nu cred că au ajuns să o ardă mai mult de un an în toată viața lor ca salahori cu ora. De ce ar începe de la arhietipul copilului român?
mai nou la noi se poarta „voluntariatul” .
Se practică de cînd lumea. Doar că ăsta este un gest lipsit de importanță. Muncești pe degeaba ca să îi faci unuia bani. Poți să te retragi cînd vrei. Asta este pentru cei care oricum aveau resursele necesare, dar se plictiseau acasă. Flămînzii nu muncesc pe promisiuni.
tinarul voluntar participa pe nici macar o sticla de apa la diverse activitati ,
Se poate mult mult mai rău. De exemplu primul război mondial. Nicu Iorga și Nicu Paulescu și-au strîns jucăriile și au tăiat-o rapid. La fel Ion Antonescu și toată turma de mareșali. Paulescu a fost atît de șocat că germanii au ocupat Bucureștiul încît a rămas cu impresia că aceia erau evrei. Și mulți români au murit pentru discursurile acestora. Unii erau voluntari. Alții au fost răpiți ca să aibă cum să fie Caporalul Ion Antonescu conducător.
Cei de care scrii ajung seara acasă. Și maxim de pedeapsă este cînd nu te mai primesc înapoi. Cu eroii la care se închină românii opțiunea voluntarilor era să accepte că sînt dezertori și să fie spînzurați de primul copac. Și lăsați acolo să putrezească pentru a face dovada milei patriarhiei față de credincioșii care dau bani și timp dumnezeului șampon.
Dar oare era necesar să îi dea o sticlă de apă? Era specificat ferm în contract? A comentat pe Internet? Știi, acum 30 de ani te dădeau afară din partid și nu mai puteai să pupi nici iptetic excursiile lui Andrei Pleșu și ale Anei Blandiana prin vest. Azi ai Internetul. Nici poșta sau hîrtia nu te mai costă. Scrii ce se întîmpla aici și acolo. Cum nu îmi amintesc de astfel de scrieri, probabil românașii sînt foarte bucuroși să lucreze așa.
Țin să îți reamintesc că la 1 mai se aniversează niște masacre ale oamenilor care vroiau să lucreze cel mult 8 ore pe zi. Prin toate colțurile Europei am găsit români care luptă din greu pentru distrugerea faptelor acelor oameni. Zi și noapte. 300 de zile și mai mult pe an. Ani întregi.
de exemplu diverse ONG-uri care au venituri frumoase din sponsorizari ,
Mi se pare echitabil. Patronii aceia muncesc. Ăștia pe care vrei să îi aperi o lălăie pînă la job, unde o freacă pînă la terminarea programului pentru ca să își facă o labă la televizor cu talk showul favorit. Cred că salariu este de ajuns.
car sa-si faca un stant de 10 mii de euro in parc ,
Propun o zi de venerare a acestor ONGuri. Pentru că comunitățile de români nu sînt în stare să facă asta. Nu pot să adune bani pentru mai mult de banca din fața scării de bloc și tăiatul ultimilor copaci ca să își tragă parcare. Cum se venerează Paraschieva cea care nu s-a ars nici în viață, nici după viață, ar trebui să fie apreciați și cei care scot România din latrina în care își cultivă excepționalismul. Canalizare. Sistem de salubritate. Apă caldă. De contribuțiile astea ale fanarioților nu se vorbește.
dar n-au 100 de lei sa -l plateasca pe un amarat ca imparte pliante.
Ar trebui acela să se simtă onorat că participă la un eveniment de felul ăsta. La jefuit evrei era coadă.
Mai exista si voluntariatul la contractele grase pe banii statului. Firme care au luat bani frumosi de la stat , organizeaza diverse activitati care dau bine la cv.
Deci tocmai ai scris că există plata: un C. V. frumos. Dacă nu ai nevoie de asta, nu participi. Asta valorează chiar mai mult decît un salariu pentru că poți să te împăunezi cu asta toată viața.
Parcul are bani ca sa plateasca o firma de paza ,dar nu are bani pt stransul gunoiului din parc. si alete exmple miraculoase ale democratiei de dimbovita.
Cred că ai luat-o mult prin bălării. Sînt aceiași bani. Amărîții de la spațiile verzi au fost dați afară pentru că doamnele și domnii au considerat că este mai important să aibă una decît alta. Poți să îmi arăți reacția societății civile la schimbarea de acum cîțiva ani? Sau ai cumva pretenția ca banii să se dubleze să fie loc de toți cumva miraculos?
Te rog să nu mai sodomizezi termenul de democrație. Este vorba de un concept foarte valoros venit complet accidental peste români. Nu da și tu cu barda pentru a-ți impune domnitorul favorit.
Ultimul „Street Delivery” a fost ceva creativ? s-au prezentat aceleasi idei ca la prima editie. cu mici exceptii ( dar poate nu le stiam eu si erau copiate din west )
Îi cunosc pe mai toți cei care au conceput «Street Delivery». Și a fost ceva nemaipomenit. A fost mic. Dar toată lumea a considerat că e bine. Nu pentru ceea ce era acolo. Ci pentru că era lume bună. Idei nu au fost niciodată. Pentru că ideile sînt ale absolvenților de arte sau ce pana mea altceva au făcut la viața lor. SD este o platformă. Și încă una nemaipomenită. Situația marchează tocmai omniprezența dronelor. Societatea care l-a dat în medicină pe un Niculăieș Paulescu, incapabil să descopere ceva relevant pe o temă la care a fost ales liber să aleagă, aceiași societate produce și tinerii dintre care cei mai buni urcă pe scenă la SD.
si birtul din sat este o paltforma, dar sufera de aceesi neteahna: solutiile sunt previzibile .
nu mai exista democratie , exista doar o dictatura a democratiei. orice gindire out of politically correctness este considerata ca extremista si trebuie blamata. evident exemplul fascist/comunist este aruncat de fiecare data in fata. apopos de democratie, cind s-a inventat se aplica doar pt barbatii cu avere. femile, scavii si cei fara avere nu erau luati in calcul de democratie.
Oameni de la SD sunt ca lumea, cunosc si eu citiva , dar eu nu ma refeream la persoane, ci la ideile de la SD.
Despre voluntatiat: nu am nimic cu voluntariatul in sine ci cu felul in care ong-istul roman sodomizeaza cauza nobila a voluntariatului