Ipocrizie pe cîte niveluri?

România este o țară atît de inteligentă încît poate fi recunoscută doar prin resurse brute, cum ar fi aurul sau grîul. Contribuția la inteligența globală se rezumă la asemănări voite și la calitatea ireproșabilă a lemnului de atît de proastă calitate încît poate sta la baza plăcilor de PAL, dar cu liant de import.

România, remarcîndu-se prin inteligența și cultura sa, ambele foarte speciale, are ambiția să fie exportatoare de cereale. Cereale pe care producea cu munca sclavilor obținuți prin război în Ucraina. Ucraina i-a
dat afară și a eliberat sclavii. Iar coloniștii care nu au avut bunul simț să se care foarte repede au fost trimiși departe. Dar nu toți. Greșala Ucrainei, care azi are o minoritate română cu tupeu de neam prost.

Azi România este producătoare de cereale din Bărăgan. Mă rog. Dobrogea, tradițională românească. Cum? Nu știați, Ovidiu era român de două ori: o dată pentru că a fost exilat la Marea Neagră unde se spăla Ștefan cel mare și sfînt de două ori în viață uitîndu-se la țărăncuțe cu țîțele în vînt. Și pentru că era latin și România – Rumelia este numele tradițional recunoscut doar românilor numiti altfel vlahi sau valahi.

Pe de altă parte, toți fug ca dracu de tămîie cînd e vorba de muncă fizică. Parașuta lui Zelea Codreanu ăla mic a fost cică persecutată acolo. Paul Goma parcă. Și alții care au fost așa timorați de statul fără internet la casă bio cu fîntînă naturală că nu au scris nimic. Sigur nu cît Radu Gyr în pușcăria exterminatoare. Chiar și localnicii caută să facă rost de bani să își dea copiii la facultăți și să fie, cum spune tradiția menajere și birjari. Azi se cheamă *relationship manager* sau *account manager*. De fapt, în România, manager este semnul slugii. Patronul clubului de fotbal este cel care primește *blow job*. Managerul este cel care oferă plăcerea orală.

Industrie auto? Bineînțeles. Pînă a înțărcat Renoul. Apoi au apărut modelele după mintea română. Așa de bune erau că atunci cînd au venit cu planurile de la Daewoo s-a cam dus cota de piață a Dacia. Dar știi ce tezaur mișto aveam? Probabil ce a trimis Nicolae Titulescu în Rusia nu acoperea cheltuielile de transport și cazarea comisiei de negociere.

Reclame
Etichetat , ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: