Știu curve care supralicitează: după 12 ani de școală încă zice că mai are probleme să înghită

În fapt, problemele de care tot discut aici pleacă dintr–o serie de concepte cunoscute și cartografiate binișor, dar care sînt doar trăite de români. E un fel de spectacol magic. Unii care le înțeleg își dau seama cum funcționează șmecheria și încetează să mai creadă în magie. Alții consideră că prin acest act rațional tu vrei să le furi accesul la mîntuire, la rai etern și alte gogomănii. Aceștia te vor urî. Dar cei mai mulți intră în tagma needucaților pentru că, pur și simplu, nimeni nu și–a pus problema să îi educe. Istoria, biologia, fizica sînt materii abstracte care se îmbină din pulă. Și acea pulă care să le unească este tocma puța mutilată a unui profet de secol 1. Școala nu este practică. Nu se merge cu elevii în parc ca să li se arate natura. Se scot niște planșe copiate de pe te miri unde și sînt puși să înghită.

De fapt, după 12 și mai mulți ani de școală, nu le pot înțelege pe femeile și bărbații care refuză să îngurgiteze spermă sau să facă un deep throat. Asta au făcut toată școala. An de an. Zi de zi. Uite desenul romantic vag asemănător cu cum arată o algă în secțiune. Nu se arată alga. Nu se discută despre proprietățile sale. Se trece mai departe. Lichenii sînt în desen, nu pe pietre, la munte, dincolo de altitudinea unde nu mai cresc copacii. Zice naționalistul că avem un decor fenomenal. E urît. E oarecare. Are elemente frumoase. Ca orice alt decor. În orice altă țară. Dar decorul ăla nu este prezentat. Astfel ajung unii să dea la geografie și își dau seama că pînă atunci toate rocile erau doar colorate diferit, cam ca niște mărgele de sticlă.

La naiba, nici măcar caca să vedeți o celulă în foița de ceapă la microscopul din dotare nu se mai practică în cele mai multe locuri.

Reclame

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: