Alexandru Drăghici

Alexandru Drăghici, ca și Gheorghe Gheorghiu–Dej, era românaș. Nu evreu. Și ura evreii și maghiarii și oricine s–ar fi pus cu naționalismul lui tembel.

Ana Pauker a fost în Uniunea Sovietică. Alexandru Drăghici a fost la Doftana. Ana Pauker zice-se a cam fost vîndută sovieticilor. Ana Pauker a fost o primă dată prin 30. De ce? Pentru că a susținut independența Bucovinei. Și i–au acordat românii generos 10 ani de pușcărie. Și cînd a fugit a fugit în Uniunea Sovietică. A doua oară a fost cînd iar a fost prinsă și băgată la zdup. Procesul de la Craiova, unde s–a intersectat cu Alexandru Drăghici. Dar a fost schimbată la cărți cu un naționalist care fusese în Sfatul Țării din Bucovina, cei care au votat cu armata română în Bucovina că bucovinenii mor să se unească cu Regatul Unit. Dar evreii au adus comunismul pe tancurile sovietice.

Drăghici s–a ocupat cu eliminarea evreilor și apoi a celorlalte etnii de prin conducerea Partidului Muncitoresc. Iar cînd a fost de tribunalele pentru condamnarea Holocaustului în România a fost, pare–se, interesat de ajutorarea legionarilor. Iar ca pedeapsă? Pensionarea în București.

Fiind un român vero, Drăghici promovează de la soldat la general peste noapte sub Ghe Ghe Dej și înapoi de la general la soldat sub Nicu Ceaușescu.

Altfel, este bun de legionar. Doar că nu a avut ocazia să fie în gașca lăbarilor de la facultate. Deci nu a putut să fie un student creștin. Așa că, din fabrică, numai de comunist s–a ales. Tot cu pușcării. Tot cu ilegalism. Tot cu bătăi între vulgari. Cică în 1954 un turc beat l–a jenat la restaurant cînd mînca. Turcu’ a fost săltat de securiști, dus în pădure, executat și îngropat. Legionari, regaliști, mafioți, securiști, comuniști, toți o apă și un pămînt! Donne Brasco, zi mersi că nu trăiai în România. Acolo unde profesorii universitari sînt la fel de culți ca precupeții din piață.

Etichetat ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: