Poți să negi jegul românilor?

Și mie îmi vine greu a crede, dar am făcut un bilanț cu mai mulți prieteni seara trecută. Nu am cunoscut nici unul o nație mai murdară, mai jegoasă și mai mîndră de asta. Cu toții am auzit de mitul germanului care miroase de îți mută nasul. Dar asta e din cauză că văzut de departe, fiind în Germania, sigur e german. Poate văzut mai de aproape vorbește română. Poate maică-sa a fost româncă și i-a transmis igiena subtilă a românilor. În secolul 21 româncele continuă să arunce tampoanele folosite pe geam sau pe sub chivetă în WCurile publice. Nu știu. Poate e ca să nu știe bărbatul ei cult întru dumnezeu că e la ciclu și nu o să îi iasă ciorba bine și nu va crește aluatul. Poate e vînată de soacră să rămînă gravidă, că doar de aia plătește încă o femelă în casă: pentru că nu poate să se reproducă cu fi-su să mai facă și alți urmași dintr-ăștia încrezători în arta lui Mihai Eminescu.

Pînă și vocabularul este împuțit cu expresii dintr-astea igienice. *A spăla rufele murdare în public*. Miracol! Maria din Betleem s-a pogorît asupra altui schzofren din clanul lui Cleopa Ilie. Toată lumea știe expresia. Nu știu pe nimeni care să nu o utilizeze. Și totuși, un gram de creier funcțional or avea toți. Cum adică e rău să speli rufele *murdare*. E virtuos să speli doar rufele curate? Așa fac românii? Hainele de duminică. Cît sînt curate le spală să miroasă a săpun și parfum. Să îi știe tătă parohia cît sînt ei de curați. În Transilvania, umăr la umăr cu vreo zece alte culturi și erau singurii imbecili care aveau doar cîteva școli primare. Maghiarii mergeau pînă la facultate. Evreii nu aveau facultățile lor, dar își dădeau și ei copiii la facultate. Românul era pragmatic și se gîndea la cine mulge vaca, că doar nu o să plătească pe cineva să faca asta!

Și totuși. Mergînd în Europa în lung și în lat regula e cam aceiași: hainele se spală cînd se murdăresc. Mai puțin la români. Și nu doar așa. Să nu fie în public. Dar cum? Cum Nicu Paulescu, cercetător de renume internațional care aprecia știința prin prisma credinței, o fi «inventat» insulina, așa poate româncele aveau mașini de spălat individuale, electrice, programabile încă de pe vremea împăratului Traian! America de Sud, Africa, Europa. Peste tot sînt locuri unde se spălau rufele. Rufele se spălau doar în public. Soluțiile individuale sînt de dată recentă. Ba chiar, cine își permitea nu doar spăla rufele în public, mai și punea o membră a publicului să i le spele. Nu și la românii curați. Pe ei îi năștea mă-sa prin alt orificiu și ieșeau gata îmbăiați.

Așa că rușine mie că spăl rufele în public. Și nu orice rufe! Alea murdare.

Slavă tatălui, Scorilo, și fiului, Decebal, și sfîntului bau-bau național, care o fi acela la momentul în care veți citi rîndurile astea.

Etichetat , , , ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: