Tudorel Peiu

Am ajuns din întîmplare să citesc niște articole clasificate în relație cu ce citeam. Și am ajuns la incendiul de la Maternitatea Giulești. Pentru asta vinovați au fost cei care trebuiau să stea lipiți de scaun pe un salariu de mizerie. Directorul și tartorele Marinescu a fost uitat. Contractul cu o companie care se ocupa de sistemul electric nu a fost pus în discuție. Lipsa de personal nici atît. Primele de șefie se cumulează. Viața merge spre o pensie generoasă. Dar iată ce-mi răsare! Cică unul Tudorel Peiu a pontat ore suplimentare la pișat cu apă sfințită:

„Toti cei opt copii adusi in spitalul nostru au fost botezati. A fost un botez de urgenta care se savarseste in situatii exceptionale. Unul dintre copiii botezati a murit in cursul noptii de luni spre marti, fiind in stare foarte grava”, a spus preotul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, Tudor Peiu.

Cum prin zonele cotate de nasoale prin orașele mari apar indivizi nespălați care se oferă să îți spele mașina, să îți găsească loc de parcare pe trotuar, să ți-o păzească, șamd, ete și pe Tudorel Peiu. Aurolacii care dorm în stradă sînt plebea. Popimea este aristocrația aurolacilor. Case, păpică bună pentru ei și familia lor, pomeni și alte alea. Și totul pentru o cîntare la căldurică, că doar nu o să strice popa bunătate de corzi vocale pe stradă în frig ca tot cerșetorul neînregistrat.

Ca la orice mafie, popimea are teritorii. Ba chiar popimea este o mafie respectată. Poate să plătească impozit, dar de regulă e scutită. Și deci popa Peiu vine să facă un ban în miez de noapte. El dă cu apă. Prietenul lui imaginar duhul sfînt dă cu ce are. Împreună fac de un «dați cît vă lasă inima». Am mai scris de fotografi lipsiți de scrupule care capitalizează de pe urma suferinței. Ăștia ca Tudorel Peiu trăiesc din suferință. Și prostie. Dar prostia nu doare. Deci prostia nu aduce tot atîția bani cît suferința.

Ca orice ghicitoare în ghioc care se respectă, travestitul a făcut și slujbe zise de mîngîiere pentru cei pe care i-a ratat la productivele cîntări.

Și ce mai găsesc de dama în rochie neagră din curte de la Spitalul Grigore Alexandrescu? Că Tudorel Peiu din incultura lui este și antivaccinuri. Cică face din casa dumnezeului lui casă de toleranță pentru ședințe de partid antivaccinuri și conferințe de presă. Și săracul! A fost persecutat. Pentru că, poate nu știați, dar Tudorel Peiu senior trăgea brazda cu boi în spate de Guvern prin anii ’70. Și amanta, după o muie mică i-a cerut să lase cu limbă de moarte ca pe tarlaua lui să se facă o biserică și un spital de copii. Ete de ce sînt mai mulți pacienți în saloane decît e loc: ca să aibă popa Peiu loc de parohie. Și salariul? Păi sistemul de sănătate ține popii pe ștatul de plată. Așa că data viitoare cînd iei salariul și vezi cît ți s-a reținut pentru sănătate să știi că din banii tăi hrănești și o liotă de popi. Cînd o să fii pus pe listă de așteptare cu copilul pentru o operație, nu este pentru că nu au destui medici, ci pentru că trebuie să aibă și niște popi la plată. Nu sînt paturi pentru părinți și sînt 6 copii în salon cu diverse probleme? Dar aveți biserică să vă rugați pentru un loc călduț în rai pentru un copil care în Ungaria ar fi trăit bine-sănătos.

Adică era normal ca popa Peiu să dea casa dumnezeului lui pentru campanii antisănătate. Căci dacă bolile sînt prevenite, scade prezența la cutia milei de unde sug atîția credincioși cu ONGuri. Problema e că biserica lui nu trebuia să existe acolo. Creștinii, dacă ar fi fost a zecea parte din ceea ce zic că sînt ar fi făcut o nouă clađire pentru spital și nu templu și parcare privată că popa nu are timp să parcheze mai departe.

Și ete afacere de viitor: un salariu de la spital, un salariu de la popi, comisioane de la cutia milei, bani căcălău din nunți, botezuri, cumetrii, toate neimpozabile. Dacă mai ține și vreo cuvîntare, sau vinde vreo carte deja avem un afacerist reușit.

Dar dacă popa Peiu este un cuvios antivaccin și e în cîrdășie cu un homeopat, Pavel Chirilă, atunci e convins de conspirația trusturilor farmaceutice. Amuzant. Oare Tudorel Peiu are certificat de tratamente de trimis în rai? Are studii concludente că botezurile lui duc în rai și nu în iad? Poate să dovedească existența raiului? Apa și uleiul pe care le folosește în botezurile lui pe copii au fost testate clinic și vin din laboratoare care pot asigura un standard de igienă și o uniformitate calitativă a loturilor? Cred că este cam de codul penal afacerea lui și tocmai ăsta se găsi să se sumețească peste companiile farmaceutice. Mda, și alea par să aibă probleme. Dar unde popa Peiu ia untură de la nevasta din tigaie ca să facă minuni din alea cu icoane făcătoare de minuni, ceilalți asigură niște niveluri. Cică au găsit ei că în vaccinuri este mercur. Mercur se poate găsi în vaccinurile la borcan folosite în campaniile de vaccinare în lumea a treia. Nu și în dozele individuale care vin în fiole sterile de unică doză. Dar are popa Peiu și ai lui sonați certificat că laboratoarele de unde își trag consumabilele nu lucrează cu mercur? Ligheanul în care au botezat tămîia era sigur fără metale grele? Tigaia sfințită în care se prăjea sfîntul cîrnat din care s-a dat uleiul de miruit măcar a fost încinsă cît să distrugă ouăle de paraziți din sfîntul cîrnat? Pot ei asigura constanța? Sau sfînta tigaie prăjește sfinți cîrnați din mai multe surse neidentificate?

Morala: o nație de căcați superstițioși, care cu cît sînt mai imbecili, cu atît se văd mai inteligenți. Vaccinul e rău, tămîia popii nu are nevoie de teste pentru substanțe cancerigene că face cu mîna din icoană sînta Maria dacă nu e bine să miroși ce arde popa prin altar.

Etichetat

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: