Noul val al Bollywoodului?

Am văzut un film indian.

Trișez. E marfă de export, nu Bollywood standard. Life in a Metro. Povestea e subțirică. Siropel. Mă rog, vandabilă pînă și în România pudică: fără limbi în gură, femeile nu prea fut în afara căsătoriei. Prostii.

Dar a fost uimitor. Poveștile secundare se sincronizează. Temporizarea e bună. Sînt și niște întorsături de situație. Actorii sînt aleși aleși de ajuns de diferiți rasial ca să îi poată diferenția și neindienii.

Dar să vezi scenariu în care personajele sînt reduse la un minim. În care se pot găsi locuri cît să montezi cum vrea mușchiul tău și să ai trei personaje, fiecare în spațiul lui și toți în relație.

Două ore și să nu simți că se putea și în una jumate.

Dar cît va ține visul ăsta frumos? 20 de milioane. Și deja 10 milioane curvăsăresc prin alte locuri. Mai rău, ca și păduchii, purecii, țînțarii și lățeii, se înmulțesc. Maternitățile pe tot mapamondul au românce la fătat. Și nu asta este problema. Dar cînd ești aproape de ușa de la intrare simt fiori. Pute a sarmale. Sau altceva „tradițional”. Televizorul este tunat pe TVR sau ProTV. Pe laptop clipește România Liberă sau Libertatea sau Can Can. Poate au subscris la curentul antimanele. Bine. În telefon e Vama Veche sau mai știu eu ce lăbăreală în română. Azi pot să se ducă la 20km în interiorul Ungariei sau la 20.000km de Bacău. La 3m în fața ușii simți că treci înapoi în țara cu drumuri sparte, dar curți asfaltate. În țara unde președintele republicii este votat pentru a mătura zăpada din fața casei.

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: