Bișnițarii cu tămîie

Mireasa trebuie să fie obligatoriu în alb. Simbolul purității. Călugărița este în negru. Simbol? Rîcă pe astea care au parte de sex? Acum e la al treilea prieten pentru care face avort. Mireasa. Și e în alb. Bravo ei!

Cică lumînarea trebuie să fie din ceară de albine. Cu fir de bumbac. Poate de asta sînt atîtea mănăstiri profilate pe industria apicolă. Poate era că lumînările să fie pentru credincioși. Faci bonus la kilu de miere și alte remedii anti–cancer crescute pe marginea șoselei, vezi lăptișor de matcă sau propolis în aromă de țeavă de eșapament pelerină. Doar că acum astea sînt cu prețul afișat. Dacă ești bine îmbrăcat, așa, ca domnii, poți să iei. Să te ții dacă ești rupt în cur! Ăia nu dă de pomelnice.

Doar că acum, cu tot bumbacul ieftin din Asia, e mai rentabilă lumînarea pastilă, din parafină. Și cu fitil de plastic.

Cică și tămîia e de mult sintetică. Doar alea de la nu–știu–ce loc de închinăciune ar mai fi bună. Dar ai dublu bonus de plătit: originea ca ingrediente și originea ca sursa declarată a mărfii. Poți să ai și al treilea comision de plătit: maistrul sfințitor, care și–a vărsat binecuvîntarea pentru cîțiva arginți. Ieftin neamule!

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: