Maica Siluana

Nu am găsit să facă fotografii. Dar este la fel de super star ca și un Dinu Caca Lazăr.

Cică un popă și–a făcut pomană cu ea și are stăreție undeva lîngă Craiova. Bun.

Internet.

Email.

Blog.

Youtube.

Skype.

Videoconferință.

Și tanti le servește pe toate.

Dar te pui cu plăcerile nebunei? Dacă visul ei tras la indigo a fost să călătorească, ce pana mea să aibă loc nevoiașii?

Paris. Iași. Orice. Plimbare să fie. Ecologie? Lasă că vine Doamne–Doamne la 2.000 de ani și curăță tot bioxidul de carbon.

Ete că în zona Craiovii se epuizară sărăntocii. Toată lumea are lemne trase în curte și tăiate. Cum, cum, cum? Să se obsească tanti să taie și să care lemne? Viața e și așa un chin cînd vibrezi la problemele altora și dai răspunsuri cuvioase de prin casele de oaspeți. Cum să facă ea așa păcat cu Duhul Sfînt și să trimită fanaticul cretin gata să o plimbe în mașină să care cumpărăturile bătrînei din blocul lui. Fără mașină. Fără benzină. Cu sacoșa, cu mîna. Dar nu poți să dai așa sfaturi necugetate! Poate bătrîna aia stă să moară nespovedită. Poate are avorturi pe conștiință. Poate ține de altă sectă, să zicem a baptiștilor. Cum poți să îți faci pomană cu acești intușabili? Acești paria? Dacă se atinge ghinionul de tine?

Am văzut gunoaie ca sonata Siluana la tot pasul. Nu îi interesează povestea omului. Ei au povești cu Moși Crăciuni din pustia Rusiei. Ei știu una și bună: ce a zis cutare cretin. Are barbă? Are sutană? Se jură că postește? Atunci e înger trimis de sus!

Am mers o dată să întreb zăluda cu Biblia cu colțuri metalice: și dacă o sfătuiești să nu facă avort, e bine? Cum să nu fie! Nu scrie în Biblie de avorturi, nu scrie de contracepție hormonală. În Biblie zice că e lege să nu curvești. Așa că David, băiat pe cinste, i–a omorît pe soții celor pe care le vroia. Oare nu o fi fost viol? Soțul omorît, ea singură și cu copiii mici. Și vine ăsta cu mădularul mutilat regulamentar și cu paznici cu cuțite. Ooo! Ce seducător era! Și după aia se culca pe o rînă, beat mangă și scria inspirat de Duhul Sfînt încă o cîntare cuvioasă. Din asta de pe buzele călugărițelor din toată lumea.

Dar ziceam de întrebare. E bine să zici să nu facă avort? E bine. Dar dacă o omoară tac–so, bețiv, pușcăriaș, recidivist? E muceniță. Și copilul? La fel. Și dacă ajunge la orfelinat unde o să–l violeze alții? E poponar și o să ardă naibii în focurile iadului. Ca să vezi!

Domnitorii ctitori de biserici pe foamea și cheltuiala săracilor sînt mari. Ei au dat copii turcilor. Ăia au fost crescuți în Islam. Și au sfîrșit în Iad că nu au recunoscut credința strămoșească. Dar muiștii ăia cu bisericile, pentru ei se roagă cohorte de corbi și ciori în sutană. Unii au promovat și în calendar. Au trimis mii de țărani la moarte sigură pentru a le apăra vistieria și tronul și castelele. Au trimis alții la moarte pe șantierele pentru fortificații. Sfinți. Unul o somează pe prietenă să facă avort că altfel dau de dracu’ amîndoi. Focurile gheenei să–i ardă, zice mila creștină.

Și zeci de corbi și ciori în negru se plimbă pe străzile
Bucureștiului. Mașini. Benzine. Pot să trimită un fax la Patriarhie și să trimită cu DHLul actele la ștampilare. Dar plimbarea?

Anunțuri
Etichetat ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: