Biznesul senzorilor

Problema pleacă din faptul că senzorii ăia se taie din niște discuri care au aceeași dimensiune de dinainte să fi intrat Intel în afacere. Și probabil că vor rămîne la fel ca dimensiune că la preț nu au scăzut niciodată chiar dacă tehnologia a mai evoluat între timp. Pe partea cealaltă, filmul, am și un articol care o să fie publicat cîndva, vine din niște dimensiuni. Unuia i–a venit la îndemînă atît. Apoi au venit inovații imbecile gen Kodak: același film, dar tăiat pe mijloc pentru a scoate două role din una. Putea să–l taie pe din trei să scoată trei role, dar pe pariu că nu i–a dat prin cap? Acum ei vor să pupe cele două tehnologii. Dacă pe vremea cînd era d. Kodak fecior la tac’su mai erau unii care erau creativi, cînd ai trei fabrici care trebuie să meargă și acționari care îți cer măcar niște milioane profit în fiecare an e cam greu să ajungi creativ. Cu senzorul digital puteau să rupă orice format. Puteau să corecteze neajunsurile constatate în 100 de ani de practică. Șamd. Preferă să adauge jumătăți de măsură și, astfel, să mai adauge probleme. Și au dreptate. Mai încolo o să facă altul profit reparînd o problemă și întroducînd alte două. Tehnologia care tinde spre perfecțiune, în actualul context cultural, se autolichidează.

Cu alte cuvinte, noi vedem 2mm pe margini. Ei văd o creștere cu 42% a numărului de senzori făcuți din aceeași placă de siliciu. Fie că reduci prețul pe unitate, fie că folosești acele 42% pentru a acoperi pierderile, furturile, aparatele de test, șamd tot bine e.

O chestie mult mai nasoală s–a strecurat și nu e menționată pe cît posibil. Și cînd este remarcată e trecută cu încîntare: se bagă obiective știute cu defecte nasoale de optică și sînt corectate din software în postprocesare. O etapă de bază, la care nici nu ai acces chiar și cu acel RAW.

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: