Ion Antonescu vs Ana Pauker, cumva istoria îi vede diferiți

Studiu de caz mișto. Ion Antonescu și Ana Pauker. Unul este o javră pusă să ajungă mare. Una este o femeie care încearcă să își promoveze crezul. Ceva ce pot vedea în ritm de 20 pe oră pe wordpress.com. Probabil ritmul pe facebook.com ar fi de 120 pe oră. Că îți vinde cremă care face fața ca și curul, că e dumnezeul ei personal care duce copiii nenăscuți în rai sau conspirația globală de a băga calorii în mîncare pentru a–i face ei curul mare. Antonescu nu avea crez. Avea o credință superstițioasă că evreii ar fi cauza pierzaniei unei nații de ciorditori.

Ana Pauker în 1945 a participat la arestarea a mii de români. Se pare că majoritatea erau legionari, nu simpli români. Din aceștia mulți zic că ar fi fost zeci de mii! Dar pînă în august 1945 mai rămăseseră cam 2.500.

Ion Antonescu a ordonat mai multe pogromuri. Sau a fost indiferent. A tolerat trenurile morții și l–a durut în cur. Cînd s–a întors valul și a fost evident ca naziștii vor pierde, a tergiversat lucrurile și doar puțini au mai ajuns în lagăre după acea întoarcere. Canalia își cumpăra o afacere cu carne vie. Viețile unor oameni distruși în schimbul averii personale. Doar că Mihai I i–a luat–o înainte. A fost acela cel care a plecat cu trenul cu tablouri și Ion Antonescu și–a luat niște gloanțe în cap. Pentru că a ratat gambitul cu trenul, Ion Antonescu este un erou național. Căutați, vă rog, numerele. 2.500 față de ce au pățit evreii, țiganii, maghiarii și tot melanjul de populatie din Odessa și Transnistria.

Ana Pauker a oferit amnistie legionarilor care nu s–au făcut vinovați de crime grave.

Ion Antonescu, cînd interesul l–a condus, a dat dreptul la viață unor oameni a căror vină era că aveau un bunic evreu.

Ana Pauker a permis tuturor japițelor să intre în Partidul Muncitoresc. Cam 500.000 de noi membrii. Mare parte din legionari. Pentru așa ofensă, să le arate din ce sînt făcuți legionarii, a fost greu iertată sau deloc.

Ion Antonescu nu a permis medicilor evrei să trateze creștini dreptmăritori. Și nici evreilor să fie tratați de medici români. În conformitate cu spusele lui Isus Hristos, mîntuitorul care l–a botezat și pe miraculosul coate goale specializat în spînzurat țărani care refuză să se lase omorîți pentru epoleții lui noi.

Ana Pauker s–a opus în plin Stalinism, cu armata sovietică în România, canalului Dunăre–Marea Neagră, cît și vînătorii veteranilor din războiul civil din Spania. Deși aceia erau la fel cu cîinii care își lasă să le crească azi barba pentru a lupta pentru victoria profetului Mohamed peste orice alt sistem.

Ion Antonescu s–a opus vehement gesturilor legionarilor de a închide toate prăvăliile evreiești, pe motiv că deja fabricile nu mai vînd destul de cînd evreii se tem de mișcările legionarilor și nu mai fac stocuri. Problema lui era, ca la dom. Nae Cațavencu, țărișoara lui și riscul crizei care îi va afecta pe toți sponsorii pentru cuferele binecuvîntate ale patronilor creștini.

Ana Pauker a facilitat tranzitul a cam 100.000 de evrei dintr–o țară în care toți le vroiau moartea.

Ion Antonescu a facilitat cam tot atîtora șansa unui sejur terminal pe Riviera Poloneză. Cei mai muncitori au avut ocazia să îi păzească pe ceilalți și eventual să manevreze corpurile.

Ana Pauker, ca o demoniță, s–a opus colectivizării forțate. Gestul a fost dus la capăt de românii creștini, dar toată lumea știe că evreii au adus comunismul în România și comunismul a făcut colectivizarea.

Ion Antonescu a susținut colectarea tuturor averilor evreilor, jafului, violurilor și omorurilor ca orice bun iubitor de dumnezeu. Problema lui cu legionarii a intervenit cînd s–a pus problema împărțirii averilor tîlhărite.

Etichetat , ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: