Ana Pauker

Ana Pauker, sau Hannah Rabinsohn, a fost o femeie. Evreică. Demonizată de antisemiții de după. Ar fi fost demonizată și de popimea de dinainte, dar nu aveau cum să știe pentru că sfinții creștini au darul înaintevederii numai după ce se întîmplă evenimentul prezis. Ana Pauker este un paradox, este ceva ce nu poate exista în mintea legionarilor. Este fata unor evrei săraci. Ăia care instrumentează conspirația iudeo–masonică. A avut doi frati care au murit de mici. Dar au murit de mici pentru că așa a vrut dumnezeul lui Mitică Stăniloaie, nu pentru că aveau parte de mîncare proastă și nu aveau acces la asistență medicală adecvată. Ea a plecat în Uniunea Sovietică pentru a aduce comunismul pe tancurile lui Stalin nu pentru că așa a vrut, ci pentru că românii au făcut un bișniț mic și au făcut schimb de ostatici.

Ana Pauker ar fi fost motiv de mîndrie pentru niște naționaliști mai inteligenți. Prima femeie ministru de externe în lumea modernă. O primă dovadă a civilizării unei țări înapoiate și cu o conducere retrogradă și superstițioasă. La fel cum a fost adus conceptul de contracepție. În România contracepție însemna că fie bărbatul își lua altă femeie, fie o juca pe actuala în picioare cînd afla că e însărcinată pînă lepăda. Sovieticii au început să vorbească și de altele. Că de, românii de la facultatea de medicină fondată de românizatul Carol Davila, nu prea serveau ei de drepturile femeii. Au luat vreo 60 de ani de la debarcarea sovieticilor la București ca să înceapă să se vadă o rază de egalitate între sexe la medicină.

Fiind femeie și evreică simultan, românii au avut multe probleme cu Ana Pauker. De exemplu că și–ar fi vîndut soțul în purificările lui Stalin. Pe vremea aia era un atac imposibil de comentat. Azi se pare că au apărut dovezi din arhivele sovietice cum că nu s–a întîmplat așa. Dar mai ajută? La fel cum se refuză publicarea integrală a dosarelor popimii colaboratoare cu Securitatea. Azi sînt necesare. Peste 100 de ani probabil nici nu vor mai fi ortodoxi. Pe nimeni nu va mai interesa informația despre niște inculți superstițioși în ciuda logicii.

În final este al naibii de convenabil să stabilești că Ana Pauker avea toată puterea ca evreica cea rea și că Petru Groza, românul, ar fi fost prea moale și prea influențabil.

Etichetat , ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: