Barbu A. Știrbei

Barbu A. Știrbei se trage dintr–o importantă familie boierească. Și cum erau toți oameni culți, aveau lipsuri la găsit nume. Deci este Barbu A. pentru a nu se confunda cu Barbu și atît, care i–a fost bunic. Important, nu? El este considerat și descendent al Brîncovenilor pentru că, știm toți, Brîncoveanu, copii și vistierul strecurat de sfetnic, care i–a făcut copiii, Ianache au fost toți martirizați pentru creștinismul dintr–o visterie plină cu aur. Barbu junior este prinț. Și atunci este botezat prințul Alb. Poate că era cam negru. Dar știm noi cu cine petrecea maică–sa? Barbu este un eminent român. El urmează cursurile liceului și facultății. Nu sînt informații dacă a dat vre–un examen. Dar a stat sigur la Paris. Și a urmat cursurile. Se întoarce și începe să îi toarne copii unei verișoare de grad doi. Cum ăștia numai cu veri se reproduceau, nivelul de inteligență este ieșit din comun. El este «om rafinat, cult, manierat, bărbat frumos, cu părul bogat și negru». Nu știu cum pizda mă–si, pentru că în toate pozele are o frunte care începe suspect de sus și în poza de tinerețe cu profil are părul suspect de rar în creștet. Dar probabil era fotograful francez beat și a lucrat prea mult în Photoshop.

Barbu A. Știrbei este un sfînt. Un binefăcător al neamului. El face pe moșia lui o fabrică de conserve. Pentru profitul lui și în proprietatea lui. Dar ce om bun a fost! Și își trage și viță americană. Pentru profitul lui. Dar ce băiat de gașcă era. Și are și lăptărie. Nu pentru hrănit săracii, ci pentru a face bani. Dar așa e creștinește să faci profit. Și are și moară. Dar de furat la moară, se fura peste tot în principate, nimic nu era nou. Și trage și fabrică de vată pentru contracte generoase cu statul. Să aibă regina Maria de unde să ia să nu își rupă cămeșa de matase cu care îngrjiea bolnavii răniți grav în războaiele soțului. Ce oameni întocmai cu Isus! Îți dai seama? Barbu A. este cel care introduce pentru binele maselor cultura bumbacului și a orezului. De la el se trag rețetele daco romane de orez cu lapte pe care le–au furat otomanii și le–au propagat în toată lumea. Dacă nu murea de cancer, probabil Barbu A. Știrbei inventa și scorțișoara.

Barbu A. Știrbei avea terenuri în vreo 5 județe, chiar și în Moldova, chit că ei erau valahi. Avea acțiuni la mai multe bănci. Și mai multe fabrici, toate trăind de pe urma contractelor cu statul. Căci regii erau prietenii lui. Și ocazional mai regula cur de regină. Dar toate erau pentru a–l face un om deosebit. Bine, probabil nu avea bacalaureatul. Dar la un om așa virtuos, ce mai trebuie diplome? Puteau să îl facă doctor honoris cauza ete asa!

Anunțuri
Etichetat

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: