Leon Lichtblau

Cu Max Goldstein a acționat și alt prototerorist român Leon Lichtblau. De fapt evrei. Pentru că românii erau drepți. Pentru că românii nu terorizau. Ei făceau voia arhanghelului Mihail care vorbea prin bășinile trase la ședințe de măreți Zelea Codreanu. Leon era un nenorocit. Este fiul unui arhitect evreu din București. Vă dați seama?! Sînt comuniștii care au inventat conceptul de origini sănătoase și ura față de burghezie. Ce interes ar fi avut românii să facă una ca asta? Pentru că toți în afară de cei care erau recunoscuți boieri, și deci din părinți fără meserie, fără ocupație și probabil analfabeți în buna tradiție culturală română, erau niște serioși. Unde te întorci sînt copii de generali și colonei. Pînă și amantele regale. Nu puteai să lingi puța regală, dacă tac–tu nu era măcar colonel plin! Alții, mai ca Goga și Iorga, icoanele la care se închină acum rromânii de pretudindeni, erau din țărani. La fel și ca filosofii de dată mai recentă, fondatori de Partidul Alianței Civice, sau șefi de ziare să zicem Ion Cristoiu. Adunați de la curul vacii, ei devin alfabetizați. Și pînă la cei formați sub sovietici, toți caută de zor pînă la a 4a generație să aibă un popă în familie. George Coșbuc? Are popă în familie. Tudor Argezi? Are popă în familie. Asta da dinastii teocratice. Semnul măririi este dacă o rudă a fost regulată cu acte de un popă cu licență.

Și între toți fioroșii culturați români, pe umerii și doctoratele lor luate prin subsolurile universităților străine sprijinindu–se întreaga cultură, pardon, Cultură Rromână! Între acești fioroși culturali, între acești Iorgi cumpărători de tiparnițe prin șmenuri, apare un nenorocit Leon Lichtblau. Un neica nimeni. Ta–su era arhitect. Nu un om serios care muncea pămîntul.

Dar există un dumnezeu! Și acel dumnezeu l–a făcut pe Leon Lichtblau să fie epurat de Stalin la 38 de ani. El nu a prins viață de stat la mănăstire cu burta în sus citind rugăciuni pe sărite pînă la suta de ani. Dar asta pentru că ei l–au ucis pe Isus, nu?

Etichetat , , , , , , ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: