Armand Călinescu

Armand Călinescu a fost un băiat pe cinste! El a fost un elev eminent. Așa cum erau toți românii, mai puțin ăia doi țigani din spate care abia așteptau să abandoneze clasa formată din olimpici. Și profesorii lui Armand Călinescu recunosc că era un băiat pe cinste. Și eminent. Pentru că a ajuns to’ma ministru! Nu se pune problema că profesorii lui Armand Călinescu erau semianalfabeți. Cine a avut un astfel de elev, automat este foarte bun. Vezi școala românească de actorie care dă niște Mihai Călin. Cine are un Mihai Călin în clasă este automat un mare actor român, atît de mare că Hollywoodul nu l–a înțeles să–l cheme. Armand Călinescu a făcut o dată și dreptul și filosofia. Și și–a tras diplomă de la o bodegă în Paris. Deși el făcuse drept și filosofie, el scrie un doctorat în științe politice și economice pe tema Schimbării României. Probabil schimbarea la față ca dumnezeul lui.

Urcă repede pe scara politică. Prefect. Subsecretar de Stat. Trece cu a sa filosofie a pulii răsculate de la Agricultură la Interne și nu are nici o problemă. A culminat prin a fi membru fondator al unui partid unic și prim ministru pe scaunul unde s–a căcat pe el de la atîta sex anal onorabilul Miron Cristea, patriarh prin mila puterilor centrale. Oricum, a fost și ministru sub Octavian Goga fără nici o problemă. Tot de Interne că îi plăcea să bată pare–mi–se.

În portofoliul lui, acest juristo–filosofo–politico–economist poate să fie la Agricultură, la Sănătate, la Educație și la așa zisa Apărare Națională. În fapt, invazia tuturor teritoriilor neapărat din jur. Și mă mai mir de ce are România armată și se teme că o să vină Bulgaria să îi invadeze și să construiască centrale atomice de proveniență rusă. Dar scaunul favorit al acestei canalii este la Interne. Și ce frumos poza el în uniforma cu iz militar a partidului unic!

Dar a fost ucis de un grup de legionari. Conduși de un alt avocat pe măsura lui. Miți Dumitrescu. Care, sobolan fiind, nu putea ajunge pînă la monarh. Și, după morala creștină, nu te atingi de alesul domnului că pățești ca ăia din vechiul testament care au pus mîna pe copaia dumnezeului. Așa că trebuiau să răzbune pe Corneliu Zelea Codreanu. Și nu aveau pe cine. L–au ales pe acesta. Dar Argeșeanu s–a făcut prim ministru în locul lui Călinescu și aspru i–a pedepsit. I–a împușcat și i–a lăsat în stradă trei zile. Vă dați seama?!? Ulterior Argetoianu urma să remarce cu tristețe că sigur asta i–a inverșunat pe legionari. Și evreii? Care cu rebeliunea legionară și cu mai multe pogromuri tot așa erau? Poate Mișcarea Legionară s–a ofticat că noul ministru s–a căcat pe el și nu a lăsat legionarii să își împartă ce era în buzunarele morților și să le fure hainele, în buna tradiție milenară a celor cu cămașă verde care se însemnează cu semnul crucii.

Etichetat , , , , , ,

Un gând despre „Armand Călinescu

  1. Feri Clujeanu spune:

    Deschide televizorul. Azi sînt douăzeci de Armand Călinescu, la fel de ridicoli. La fel de eterni. Un Nicolae Iorga ulterior va alege după liturghia de înviere care va fi starul istoriei lui.

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: